BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın güçlü ABD verileri ile kaybını korudu----

Altın güçlü ABD verileri ile kaybını korudu

Altın güçlü ABD verileri ile kaybını korudu
12 Nisan 2019 - 12:12 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini güçlü ABD verilerine çevirmesi ile birlikte kaybını korudu

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD ekonomisindeki güçlü seyrin sürdüğünü işaret eden ve doları güçlendirirken altına olan ilginin azalmasına neden olan ABD verilerine çevirmesi ile birlikte, son iki haftanın en büyük düşüşünü göstermesinin ardından bu kaybını korudu.

ABD'de üretici fiyatları endeksi Mart ayında yüzde 0.6 artarak beklentileri aştı. Bunun yanında, ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenmedik bir şekilde düşütü ve 1969'dan bu yana en düşük seviyesine indi. İşsizlik maaşı başvuruları 6 Nisan haftasında 196,000'e geriledi. Bu rakam, Bloomberg'in anketine katılan ve yükseliş bekleyen tüm ekonomistlerin tahminlerinin altında kaldı.

Spot altın, Perşembe günü yüzde 1.2 ile 28 Mart'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdikten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:09'da ons başına 1,292.14 dolarda kaldı. Metal, iki hafta üst üste düştükten sonra bu hafta yatay seyretti.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Altın, ABD'de üretici fiyatları ve işsizlik başvuruları verilerinin güçlü çıkmasının ardından piyasadaki havanın değişmesi ile hafta başındaki kazançlarını geri verdi," dedi ve "Altında 2019 için olumlu beklentilerimizin sürmesine karşın, risk iştahının 2. çeyrekte güçlü kalması gibi aşağı yönlü faktörleri de not ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi. Lu ayrıca, ABD'de şirket karlarının bu akşam beklenenden daha iyi çıkması durumunda, altın fiyatlarının kısa vadede aşağı baskı ile karşı karşıya kalabileceğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yatay seyretti ve üst üste üçüncü haftayı da düşüşle geçerek Eylül ayından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Platin yatay seyretti ve haftayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor. Platin bu hafta fazla değişmedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle:

*Veri akışının yanında, Fed yetkilileri, enflasyonun hedef seviyenin altında kalmaya devam etmesi ve ekonomiye yönelik artan risklerle birlikte, faiz artırımları için çıtanın daha da yükseldiğini dile getiriyorlar.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği (AB) ile Brexit sonrası gümrük birliği konusunda içerideki siyasi rakipleri ile uzlaşmaya varmak için çalıştığının işaretini verdi. Böyle bir uzlaşma, İngiltere'nin AB'den oldukça yumuşak bir şekilde ayrılmasına yol açabilir.

*Altın traderlerı ve analistler, Bloomberg'in anketine göre, geçen haftaki nötr konumlarının ardından güçlü bir yükseliş pozisyonuna geçti.

*İlk çeyrek kar rakamları Cuma günü JPMorgan Chase & Co. ve Wells Fargo & Co. ile açıklanmaya başlayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)