BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın gerilemeye devam ediyor----

Altın gerilemeye devam ediyor

Altın gerilemeye devam ediyor
03 Haziran 2014 - 20:35 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetleri yükselişe geçerken, bir yıldan fazla zamandır görülmeyen uzunlukla bir düşüş sürecine yöneldi

Altın, ABD hisselerindeki rekorların alternatif yatırım araçlarına talebi azaltmasının etkisiyle, art arda yedinci seansta da düşüş kaydederek bir yıldan daha fazla süredir görülen en uzun düşüş sürecine yöneldi. 

Standard & Poor’s 500 Endeksi, dün üst üste üç seansta da tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı. Altın geçen yıl, hisse senetlerindeki kazanç ve Fed'in ekonomi toparlandıkça varlık alımlarını düşüreceği beklentileri ile yüzde 28 değer kaybetti. 

Long Leaf Trading Group stratejistlerinden Tim Evans, "Ne zaman altının gün içi bazında toparlanmaya yöneldiğini görsek, bu hamle hemen bir satış dalgasıyla karşılaşıyor" yorumunda bulundu.
.
Comex'te işlem gören Ağustos vadeli altın kontratı yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 10:33'te ons başına 1,241.70 dolara indi. Altın, 17 Mayıs'tan bu yana hiç art arda yedi seansta düşüş göstermemişti. 

İşlem hacmi 100 gün ortalamasının yüzde 40 altında gerçekleşti.

Dün dolar 10 ana para birimine karşı son sekiz haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Bu da alternatif bir yatırım aracı olan külçe altına olan talebi törpüledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)