BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin----

Altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin

Altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin
20 Mart 2021 - 10:48 www.finansgundem.com

Fed toplantısının ardından dalgalanan altın fiyatlarıyla ilgili farklı tahminler gelmeye devam ediyor. İşte yatırım bankalarının altın tahminleri

Azalan talebin etkisiyle fiyatı hızla gerileyen Altınla ilgili tahminler 1.500 dolar ile 1.758 arasında değişiyor. Bitcoin’e olan talebin artması da altın fiyatlarını baskılayan önemli bir gelişme olarak gösteriliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının ardından değer kazanan ons altın, tahvil getirilerinde görülen yukarı yönlü hareket sonrasında tekrardan oynak bir seyir sergiliyor. Dolar endeksindeki yükseliş de fiyata olumsuz yansıyor. Bir miktar toparlanarak bugün sabah saatlerinde yüzde 0.50 oranında artarak 1.745 dolar seviyesini gören altının tepki alımlarının sürmesi halinde 1.758 dolara yükselebileceği tahmin ediliyor.

• Commerzbank Teknik Analiz Araştırma Ekip Başkanı Karen Jones'a göre, altın aşağı yönlü baskıyı ortadan kaldırmak için 1.765 doları yakalamak zorunda. Jones, "İlk önemli direnç mayısın en yüksek seviyesi ve kasım ayının en düşük seviyesi olan 1.760/65 dolar bandı. Burası aşılırsa 1.861 doların önü açılabilir. Buradan sonra 21 Aralık’ın en yüksek seviyesi olan 1.906 ve 1.918 kanalı karşımıza çıkıyor. Bu seviyeleri kasım ve eylül ayının en yüksek düzeyi olan 1.965/1.973 kanalı takip ediyor" diyor.

• Credit Suisse de sıçrama için 1.765'in aşılması gerektiğini vurguluyor. Fakat kuruluş, altının şu anki seviyelerinin geçici olduğunu ve güçlü doların baskısıyla fiyatların önce 1.670 ve ardından 1.620 seviyesine geri çekilebileceği uyarısı yapıyor.

• Deutsche Bank'taki strateji uzmanları ise daha sert bir gerilemenin kapıda olabileceğini söylüyor. Banka, altın yatırım talebinin zayıflaması nedeniyle sarı metalin 1.500 dolar seviyesine doğru önemli ölçüde düşeceği tahmininde bulunuyor.

Tahviller altını baskılamaya devam edecek

Altında düşüş baskısı sürüyor

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Mart 2021 14:18

    Akıl var mantık var.tüm ülkeler trilyonlarca para basacaklar altın düşecek.bizde düşmesinin nedeni ballı faiz idi onunda bugün itibarı ile sonuna malesef geldik.naci ağbal kontrolsüz otomobilin freni topmuş patlamış gibi faizlere basmıs idi ülkeye en büyük kötülüğü yapmış insanlardandır bence.faizlerin yüksek olduğu ülkelerde ekonomik hareketler hep kilitlenmiştir.

  • KERİM20 Mart 2021 15:35

    faiz süründürür.DÖVİZ ÖLDÜRÜR