BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarını yükseltecek iki faktör----

Altın fiyatlarını yükseltecek iki faktör

Altın fiyatlarını yükseltecek iki faktör
25 Mayıs 2020 - 12:26 www.finansgundem.com

Borsaların yönünün aşağı dönmesi ve tüketici harcamalarının artması altının yeni bir ralli yapmasına sebep olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hükümetinin olağanüstü mali ve parasal teşvikleri yüksek enflasyona ve altının devasa artışına yol açmadı. Krizin başladığından beri ABD ekonomisine 5 trilyon dolar enjekte edilirken uzmanlar hem altın fiyatlarında hem de enflasyonunun fırlamasını bekledi.

ABD Merkez Bankası FED’in Cleveland şubesine göre önümüzdeki 10 yıl içinde yıllık beklenen enflasyon Şubat ayında% 1.62'den% 1.16'ya düştü.

Altın ise borsaların Mart ayında dibi görmesiyle ralli yaparken şuanda Nisan ayındaki seviyesinin %3 altında olurken sadece geçen Perşembe %1,5 oranında düştü.

Bu durumun oluşmasında en büyük sebep insanların parayı kullanmaya daha az meyilli olduğu bugünlerde paranın dolaşım hızı yavaşlaması. İnsanların korona virüs kaynaklı kısıtlamalardan dolayı evlerinde otururken tüketici harcamaları oldukça düştü. Ayrıca işsiz kalan ve ekonomik belirsizlik içerisinde ne yapacağını bilemeyen insanlar paralarını daha dikkatli harcamakta. Bu nedenle hükümetler ve merkez bankaları teşviklerle daha fazla para pompalasa da bu para piyasada dolaşmıyor ve enflasyona sebep olmuyor. Düşük enflasyon ise altın fiyatlarının artmasını engelliyor.

Altın fiyatlarının düşmesini sebep olan bir diğer faktör ise borsaların belirsizlik ortamında iyi performans göstermesi. Korona virüs ikinci dalga korkusu ve bozulan ABD-Çin ilişkileriyle borsaların yönünü aşağı çekmesi altının yeni bir rallisine sebep olabilir.

Spot altın ise gün içersinde yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,724.74 dolara geriledi.

Gram altın 379 lira seviyelerinde

Bankalardaki kaydi altın satışlarında binde 2 Kambiyo Gider Vergisi

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)