BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler----

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler

Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler
30 Temmuz 2021 - 10:45 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 498 lira seviyesinden, çeyrek altın 817 lira, Cumhuriyet altını 3.340 liradan satıldı

FINANSGUNDEM.COM

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 498,2 lira seviyesinde işlem gördü

Dün altının ons fiyatındaki yükselişin dolar kurundaki düşüşle dengelenmesi nedeniyle yatay seyreden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 497 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından, saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 498,2 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 817 lira, Cumhuriyet altını da 3.340 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.831 dolardan alıcı buldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın önceki günkü açıklamalarının destekleyici para politikasının devam edeceği beklentisini artırdığını ve bunun da altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan forex bülteninde, “İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1801 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında hafta ortasına kadar süren dalgalı seyir dün yerini yukarı yönlü hareketlenmelere bıraktı. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın fiyatları 1832 seviyelerini test etti. Haftanın son işlem gününe 1828 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar ABD kanadından gelen büyüme verisini takip etti. Açıklamaya göre ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış yüzde 6,5 oranında büyüdü. Ek olarak işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ise beklentilerin üzerinde 400K olarak gerçekleşti. Gelen iki veri de beklentileri karşılamadı ve dolar endeksi üzerinde baskılar oluşmasına neden oldu. Dolar endeksindeki zayıf performanstan da destek bulan altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde ise TSİ 17.00’da ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1832,19 – 1845,83 – 1855,70 seviyeleri direnç noktaları olarak 1815,83 – 1800,31 – 1790,69 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir" denildi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “Altının ONS fiyatı, dünkü işlemlerde 1.807-1.832 aralığında pozitif yönde hareket etti. Dün 1.810 (50 ve 200 günlük AO ) geçilmesi ile yükselişin hızlandığını ve 15 Temmuzda test edilen 1.833 seviyesine doğru atak yaşandığını izledik.  Son bir aylık yükselen kanal hareketine dönülebilmesi için 1.845-1.850 direnç bölgesinin aşılması gerekmektedir. Aşağı yönde 1.820, 1.810 ve 1.790 direnç noktalarını oluşturmaktadır. Fed toplantısı ardında Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının güvercin tonda bulunması değerli madende yukarı yönde fiyatlamaları getirdi. Bundan sonraki aşamada ABD tarafında gelecek ekonomik veriler ve Ağustos ayındaki Jackson Hole toplantıları ile Eylül ayı Fed toplantısı sonuçları fiyatlamalarda etkili olacak. Bugün ise ABD tarafında Fed'in enflasyon ölçümü göstergesi olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, kişisel gelir ve harcamalar izlenecek. Avrupa tarafında Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç21 büyüme verileri ile Euro bölgesi TÜFE enflasyonu açıklanacak veriler arasında bulunuyor” diye belirtiliyor.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde ise, “FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık enflasyona endeksli tahvil faizi (reel faiz) rekor düşük seviyesini yenilerken, değerli metallerde bir miktar tepki alımı görülüyor. Son dönemde reel faizler oldukça düşük seviyelerde seyrederken, değerli metallerde faizlerle olan ters korelasyonun zayıfladığı görülüyor. Hem gümüşte gerçekleşen satışlar hem de altında bu denli düşük faize rağmen görülen yatay seyir, piyasanın önümüzdeki dönemde FED’den gelecek adımları beklediği izlenimini uyandırıyor. Bu nedenle reel faiz hareketi altını net olarak desteklese de, temkinli görüşümüzü koruyoruz. Önemli ortalamaların bulunduğu 1.830 bölgesini test eden altında, bu seviye aşıldığı takdirde yukarı hareketin 1.850 ve 1.880 dirençlerine doğru hızlanması beklenebilir. 1.815 ve 1.795 ise aşağıda destek olarak izlenmelidir" şeklinde dikkat çekildi.

Altın fiyatlarına Fed desteği

 

İyimser beklentiler TL’de değer kazanımlarını hızlandırdı

 

Bankaların döviz cinsi varlıkları arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)