BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında Fed etkisi----

Altın fiyatlarında Fed etkisi

Altın fiyatlarında Fed etkisi
03 Kasım 2022 - 11:23 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 975 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.605 lira, Cumhuriyet altını 6.500 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel yüzde 0,5 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 979,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla yüzde 0,5 azalışla 975 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.605 lira, Cumhuriyet altını da 6.500 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) dünkü toplantısında politika faizini art arda dördüncü kez 75 baz puan artırarak 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,75-4,00 aralığına çıkardı.

Altının ons fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamalarının ardından artan dolar talebiyle yüzde 0,8 değer kaybederken, yeni günde de önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1.630 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Fed'in para politikası kararlarında veri bazlı ilerleyeceklerini açıklamasının ardından ABD ekonomisine ilişkin açıklanacak makroekonomik verilerin altının ons fiyatı üzerinde etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Bugün ayrıca İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararının yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, ABD tahvil piyasasının da yakından takip edildiğini bildirdi.

Yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi aylık yüzde 3,54, yıllık ise yüzde 85,51 arttı.

Analistler, bugünün veri takviminde Avro Bölgesi'nde işsizlik, ABD'de ISM imalat dışı PMI ve fabrika siparişlerinin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.630 ve 1.600 dolar seviyelerinin destek, 1.690 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalarda tüm gözler ABD Merkez Bankası’nın faiz kararındaydı. Beklentilere paralel 75 baz puan Faiz artışı gerçekleşti ve sıkılaşma sürecinin sona yaklaştığı sinyali verildi. Faiz kararının açıklandığı sırada değerli metal yüzde 1,30 değer kazancı yaşayarak 1669 seviyesini test etti. FED Başkanı Powell’ın konuşmaya başlamasıyla değer kaybı yaşandı. Powell faiz kararı sonrası yaptığı açıklamalarda en dikkat çekici nokta, ‘’Enflasyonu yüzde 2’ye döndürecek yeterli kısıtlayıcı bir politika durumuna ulaşmak için devam eden faiz oranındaki artışların gerekli olacağına inanıyoruz’’ ve ‘’Faiz artışlarının hızını belirlerken kümülatif sıkılaştırma, politika gecikmesi ve ekonomik ve finansal gelişmeleri dikkate alacağız.’’ oldu. Ayrıca uygulanan sıkı politikasının ekonomik büyümeyi trendin altında takip edeceğini vurguladı. Ek olarak enflasyonda kayda değer bir düşüşün görülmeye başlamasıyla faiz artışlarının hızının kesileceğini vurgulayan Powell, aralık ayı için daha küçük bir faiz artışı konusunda tartışacaklarını belirtti. FED Başkanı Powell şahin bir konuşma gerçekleştirmesiyle, ons altın ve ABD endeksleri günü en düşük seviyeden tamamlamış oldu. Yeni güne 1636 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, ABD’den TSİ 15:30’da İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, TSİ 16:45’te Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), TSİ 17:00’de Fabrika Siparişleri ve ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) piyasalar tarafından yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğinde 1655 – 1675 - 1695 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1620 – 1595 - 1575 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Dün günü satış baskılarının etkili olduğunu gördüğümüz Ons Altın günü %0.76 değer kaybıyla 1635.21 seviyesinden tamamladı. Kısa vadeli teknik göstergelerde düzeltme görünmeye başlasa da kısa ve orta vadeli ortalama olan 22 ve 50 günlük ortalamanın altında kapanış gerçekleşmiştir. Kısa vadede 22 günlük ortalamanın üzerinde kapanış gerçekleştirmedikçe zayıf seyir etkisini sürdürecektir. İlk destek noktası olan 1615 seviyesinin altına düşmesi durumunda pozisyonlar azaltılabilir. Tepki alımlarını etkili olabilmesi için ilk direnç noktası olan 1674 seviyesi üzerinde kapanış gerçekleştirmelidir.
Dün günü %0.52 değer kaybı ile 979.56 seviyesinden tamamlayan gram altında satış baskısı etkili olmuştur. Orta ve kısa vadeli önemli ortalamar olan 22 ve 50 günlük ortalamaların altında kapanış gerçekleştiren gram altında ilk destek noktası olan 960 seviyesinin üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak bu destek noktasının altına düşmesi durumunda pozisyonda ısrarcı olunmamalıdır. İlk destek noktası 1002 olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa bir sonraki 1026 ve 1042 dirençleri takip edilebilir.' denildi.

Rusya'nın kömür ihracatı 6 ayın dibinde

 

Türkiye'nin tahıl ambarında yüksek rekolte beklentisi

 

Yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)