BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlarında enflasyon rahatlaması----

Altın fiyatlarında enflasyon rahatlaması

Altın fiyatlarında enflasyon rahatlaması
24 Mart 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

Altın fiyatlarında Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi konuşması sonrasında kayıplar azalırken, yatırımcılar gözlerini Senato'da yapılacak ikinci sunuma çevirdi. Yurt içinde gram altın da dolar kurunu takip ederek son iki ayın zirvesinde.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon ile ilgili konuşmasının yatırımcıları rahatlatmasıyla kayıplarını durdurdu. Powell, salgının gerilemesiyle Amerikalıların dışarı çıkıp harcama yapabileceğini ve böylece fiyatların yükselebileceğini vurguladı. Bu durumun ise kontrolsüz bir enflasyona neden olmayacağını söyledi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizlerindeki geri çekilme de altın fiyatları üzerindeki baskıyı azalttı. Haftaya yüzde 1,70 civarından başlayan tahvil faizleri 11 baz puan düşüşle yüzde 1,59’a geriledi.

ONS ALTIN 

Altın yılın ilk ayını kayıpla kapattıktan sonra Mart ayında kayıplarını neredeyse sıfıra indirmiş durumda. Son 10 yıldaki en kötü yıl başlangıç performanslarından birini gösteren altın, yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 9 değer kaybetti.

Haftaya 1.745 dolar seviyesinde başlayan ons altın, 1.725 dolara kadar geriledikten sonra Powell ve Yellen’ın konuşmasından destek bularak TSİ 07.56’da 1.733 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN 

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişle birlikte haftaya 470 TL seviyesinde başlayarak yılbaşındaki seviyelere geri döndükten sonra kurdaki gevşemeyle birlikte 430 TL civarına kadar geri çekmişti.

Dolar/TL’deki yatay seyri takip eden gram altın, 442 TL seviyesinde bulunuyor.

Powell: Enflasyon üzerindeki etki kalıcı olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)