BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları yükselişte----

Altın fiyatları yükselişte

Altın fiyatları yükselişte
13 Mayıs 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 908,2 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.490 lira, Cumhuriyet altını 6.085 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 azalışla 900,7 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,8 artışla 908,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.490 lira, Cumhuriyet altını da 6.085 liradan satılıyor.

Dün ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin beklentileri aşması ile düşüş eğiliminde hareket ederek, yüzde 1,7 azalışla 1.821,9 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda 0,3 artışla 1.827,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, devam eden jeopolitik riskler, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri ve son açıklanan makroekonomik verilerin gelecek dönem enflasyon beklentilerini artırdığını bildirdi.

Artan enflasyonist endişelerin merkez bankalarını daha sıkı para politikalarına zorlayacağı öngörülerinin altının ons fiyatını baskıladığını ifade eden analistler, bugün ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini söyledi.

Analistler, veri gündeminde ise ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ile Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların destek, 1.850 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da satış baskısı etkisini sürdürürken, dün %1.65 oranında düşüş ile 1821.92$’dan kapanış gerçekleşti. Daha önce ara destek olarak gördüğümüz 1833$ seviyesinin de altına sarkan ons altında güç kaybı sürüyor. Göstergelere baktığımızda ise bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım seviyelerine geri çekilmiş olması tepki olasılığını arttırıyor. Ancak şimdilik net bir toparlanma görmüyoruz. Ara destek olarak gördüğümüz 1810’un üzerinde yaşanabilecek tepki yükselişlerinde 1833$ seviyesi artık ilk direnç olarak takip edilebilir. Gram/Altın’da dün satış baskısı etkili olurken, %1.24 oranında değer kaybı ile ile 900.72 TL’den kapanış gerçekleşti. Son günlerde yön konusunda kararsız bir seyir izlenirken, günlük grafiklerde kısa vadeli göstergelerin toparlandığını görüyoruz. 15TL seviyesi kısa vadeli hareketlerde ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Bu direncin kırılması kısa vadeli atağa hız kazandıracaktır. 886 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak verebiliriz.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1851 seviyesinden açılan ons altın, günü 1821 seviyesinden kapatarak bir günde %1,62 değer kaybına uğradı. ABD kanadında enflasyon verileri açıklandı. Çarşamba beklentilerin üzerinde gelen tüketici fiyat endeksinin yanında dün açıklanan Üretici fiyat endeksi de beklenenin üzerinde yıllık bazda %11, aylık bazda ise %0,5 olarak gerçekleşti. Bu durum piyasalarda hareketliliğe neden olurken, ons altında da baskılar yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesiyle küresel bazda oluşan ekonomik kriz ve bunun nihayetinde yükselen küresel enflasyon, ons altında talebin artmasına neden oluyor fakat ABD tarafında, FED’in uyguladığı sıkılaşma politikası doların güçlenmesine ve ABD getirilerinin artmasına sebep olurken; bu durum altında cazibeyi bir miktar azalttı. Hızlanan enflasyonla altın yatırımcıları kendine çekse de daha hızlı artırılabileceği öngörülen faiz, altında baskılar oluşmasına neden oluyor. Bugün ekonomik takvimde sakin bir gün yatırımcıları bekliyor. Haftanın son işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1830 – 1853 – 1880 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1815 – 1800 – 1778 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1854 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin altında günlük bar kapanışına devam etmesi halinde satış baskısı oluşabilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1829 olacaktır. Olası, 1854 seviyesi üzerindeki ataklarda ise 1873 direnç seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor

 

Perakende satış hacmi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)