BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları yeni haftada düşüşte----

Altın fiyatları yeni haftada düşüşte

Altın fiyatları yeni haftada düşüşte
10 Ekim 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.006 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.655 lira, Cumhuriyet altını 6.740 liradan satılıyor

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1 azalışla 1.012 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 1.006 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.655 lira, Cumhuriyet altını da 6.740 liradan satılıyor.

Düşüş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,6 azalışla 1.684 dolardan işlem görüyor.

Analistler, cuma günü ABD'de tahminlerden güçlü gelen istihdam verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artışlarına devam edebileceği beklentisini artırdığını, bunun da doları desteklerken, altın fiyatını baskıladığını söyledi.

ABD'de işsizlik oranının yüzde 3,5 ile 50 yılın en düşük seviyesine gerilediğini anımsatan analistler, açıklanan veriler sonrası Fed'in kasımda 75 baz puan faiz artışına gideceği ihtimalinin yüzde 77'ye yükseldiğini dile getirdi.

Analistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası toplantısından gelecek değerlendirmelerin de yakından izleneceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.660 ve 1.640 doların destek, 1.700 ve 1.730 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde dolarda rallinin hız kesmesinden destek alan altında toparlanma hareketleri gerçekleşmiş ve altın hafta içerisinde 1730 seviyelerini test etmişti. Fakat haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam verisi haftanın en önemli ekonomik verisi olarak arşımıza çıkıyordu. Gelen veriye göre Eylül’de ülkede tarım dışı istihdam 263 bin ile beklentileri aştı. İşsizlik oranı ise yüzde 3.7 seviyesinden yüzde 3.5 seviyesine gerileme yaşadı. Böylelikle FED’in yeni toplantısında 75 baz puanlık Faiz artış yoluna gidebileceğine yönelik beklentilerde arttı. Artan bu beklentiler ise herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşmasına neden oldu. Böylelikle altın haftayı 1694 seviyelerinde kapattı. Haftanın ilk işlem gününde piyasaları etkileyebilecek ekonomik veri akışı bulunmuyor. Haftaya genel olarak baktığımızda Perşembe günü ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi haftanın önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1695 – 1705 - 1725 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1682 – 1665 - 1645 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da geçtiğimiz hafta ortasından sonra gevşeme eğilimi etkili olurken, Cuma gün %1.01 oranında değer kaybı ile 1695.15$ seviyesinde kapanış gerçekleşti. Son günlerde yaşanan satışlar sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulma artarken 1690$ seviyesini ilk ara destek olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin kırılması geri çekilme eğiliminin devam etme olasılığını artıracaktır. 1600 ve 1570 seviyeleri ise kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir. 1735$ yaşanabilecek tepki denemelerinde ilk dirençler noktası olarak takip edilebilir.
Geçtiğimiz hafta 1042 TL direncine yaklaşılması sonrasında gelen kar satışlarının devam ettiğini görülürken, Gram/Altın Cuma gününü %1.05 değer kaybı ile 1012.13 Tl seviyesinden kapattı. Yaşanan satışlar sonrasında kısa vadeli göstergeleri güç kaybeden Gram Altın’da 994 TL seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. 50 günlük ortalamanın (üssel) geçtiği yer olan bu desteğe yaklaşan hareket sonrasında tepki denemeleri görebiliriz. Ancak 984 TL desteğinin kırılması durumunda geri çekilme eğiliminin hızlandığını görebiliriz.' denildi.

Altın piyasasında küresel göç

 

Dolar/TL'de sınırlı hareket

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)