BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları yeni haftada düşüşte----

Altın fiyatları yeni haftada düşüşte

Altın fiyatları yeni haftada düşüşte
19 Eylül 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 976 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.600 lira, Cumhuriyet altını 6.540 liradan satılıyor


Geçen haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 983 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,7 altında 976 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.600 lira, Cumhuriyet altını da 6.540 liradan satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,7 artışla günü 1.676 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 1 altında 1.660 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyon ve resesyon endişelerinin artması ve bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi ile doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmayı sürdürdüğünü söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini aktaran analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Analistler, bugün veri gündeminin zayıf, Japonya ve İngiltere'de de piyasaların kapalı olduğunu anımsatarak, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.640 ve 1.600 doların destek olduğunu, 1.680 ve 1700 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda ABD kanadından gelen enflasyon verisi haftanın en önemli gelişmelerinden biri olarak akıllarda kaldı. Beklenti üzerinde gelen veri ardından gözler FED’e çevrildi. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Eylül toplantısı sonrasında FED Faiz oranı kararını verecek. Beklenti üzerinde gelen enflasyon verisi ardından FED’in agresif faiz adımlarına devam edebileceği beklentileri arttı. Bu beklentiler ise altında baskıların oluşmasına neden olurken, bu baskılar ile aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Öyle ki altın yaklaşık olarak son iki yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününde 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Veri ile Avrupa Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemlerde atabileceği adımların ipuçları aranacak. Küresel bazda bankaların yüksek faiz oranları, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşturuyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1695 – 1761 - 1805 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1635 – 1595 - 1565 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta ortasında 1681$ desteğinin altına sarkan Ons/Altın’da Cuma günü tepki denemeleri etkili oldu ve %0.66 oranında değer kaybı ile 1675.50’dan kapanış gerçekleşti. Düşüş trendinin etkisinde hareket eden Ons/Altın’da teknik zayıf görünüm sürüyor. 1650$ seviyesinin ara destek olarak takip edeceğiz. Tepki denemelerinin ivme kazanabilmesi için ise tekrar 1681$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

Gram/Altın’da Cuma günü bir önceki zirve olan 968 seviyesinin üzerinde tepki alımları etkili oldu ve %0.63 oranında değer kazanımı ile 983.50 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Trend desteğinin kırılmış olması ve göstergelerin zayıf seyir trendin aşağı yönlü hareketin devam edebileceğini gösteriyor. 968 TL seviyesinin üzerinde kalınması tepki potansiyelini artıracaktır. Bu desteğinin üzerinde tepki alımları denenebilir. Ancak 968’nin altına inilmesi durumunda yeni açılacak pozisyonlarda ısrar edilmemeli.' denildi.

Altın fiyatlarında Fed baskısı

 

TL mevduatta 1 günde 60 milyarlık artış

 

Avrupa'da gaz fiyatlarında düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)