BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları düşüşte----

Altın fiyatları düşüşte

Altın fiyatları düşüşte
29 Eylül 2022 - 11:18 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 979 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.610 lira, Cumhuriyet altını 6.560 liradan satılıyor

Dün, ons altın fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 2,2 artışla 987 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,8 altında 979 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.610 lira, Cumhuriyet altını da 6.560 liradan satılıyor.

Dün İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) tahvil alımı hamlesini açıklamasının ardından doların değer kaybetmesine paralel yüzde 1,9 yükselerek 1.660 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 1 azalışla 1.643 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıların odağında olacağını ve altın fiyatlarında dalgalanmanın sürebileceğini belirterek, tahvil ve döviz piyasasındaki hareketliliğin de yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.

Bugün veri gündeminin de yoğun olduğuna işaret eden analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCM) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin, yurt dışında ise ABD'de büyüme, Almanya'da enflasyon ve Euro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.620 ve 1.600 doların destek, 1.660 ve 1680 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'FED’in sıkılaşma adımları ve bu adımlarına devam edebileceğine yönelik FED kanadından gelen şahinvari açıklamalar değerli metaller üzerinde baskılar oluşmasına neden olmuş ve bu baskılar ile altın yaklaşık olarak son iki buçuk yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirmişti. Yeni günde de gözler ABD kanadında olacak. ABD’de 15:30’da açıklanacak olan GSYİH verisi küresel bazda hareketliliğin artmasına neden olacaktır. FED’te ABD’den gelen verileri yakından takip ediyor ve sıkılaşma adımlarının nasıl olacağının kararını gelecek verilere göre vereceğini belirtmişti. Bu sebeple ilkeden gelen ekonomik verilerin önemi daha da artıyor. Haftaya 1643 seviyelerinde başlayan altın, hafta içerisinde 1615 seviyelerini gördü. Buralardan itibaren toparlanma bir miktar yaşandı ve altın haftaya başlangıç seviyesinin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1660 – 1680 - 1705 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1615 – 1595 - 1570 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'İngiltere'nin tahvil alım haberiyle yükselen ardından dolar endeksinin tekrar toparlanmasıyla satıcılı seyrine tekrar dönen Altın, 1650 direnç seviyası altında fiyatlanıyor. Bu seviye altında günlük bar kapanışı gerçekleştirmesi halinde satış baskısı devam edebilir. Bu durumda ilk destek seviyesi 1638 olacaktır. Ancak, 1650 seviyesi üzerindeki ataklarda ise 1667 direnç seviyesi gündemimizde yer alabilir.' denildi.

Dolarda yön yukarı

 

Ekonomiye güven eylülde değişmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)