BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatlamasında satış baskısı arttı----

Altın fiyatlamasında satış baskısı arttı

Altın fiyatlamasında satış baskısı arttı
05 Mart 2021 - 10:28 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 411 liradan, çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını 2.728 liradan satıldı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 410,9 liradan işlem gördü.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki artışın etkisiyle yatay seyreden gram altın, günü bir önceki kapanışın hemen altında 410,4 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 410,9 lirada dengelendi. Çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını da 2.728 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, dün dolardaki değerlenmenin etkisiyle düşüş eğilimini sürdürerek 1.687,50 dolarla 9 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün 1.696 dolardan işlem gördü.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamaları ile ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin yükseldiğini, bunun da dolar endeksini desteklerken, altının ons fiyatını baskıladığını bildirdi.

Powell, dün para politikası ile ilgili güvercin söylemlerine devam etse de tahvil faizleri ve enflasyona ilişkin endişeleri yatıştıracak bir açıklamada bulunmadı.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan altın analizinde, "Şubat ayında oldukça zayıf bir performans gerçekleştiren altın fiyatları ayı yaklaşık olarak yüzde 7 değer kaybı ile kapatmıştı. Özellikle ABD kanadında hazine tahvil faizlerindeki hareketlilik altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmuştu. Yeni aya bir miktar toparlanma hareketleri ile başlayan altın fiyatlarındaki bu hareket uzun süreye yayılamadı ve aşağı yönlü hareketlenmeler devam etti. Diğer yandan dün akşam Fed Başkanı Powell’ın konuşmasında tahvil getirileri ve enflasyon beklentilerini kontrol altında tutulacağı konusunda piyasaları tatmin edici açıklamalarda bulunmaması volatiliteyi artırdı ve altındaki aşağı yönlü hareketler hızlandı. ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisini takip edecek. TSİ 16.30’da açıklanacak olan veride beklentiler 182K düzeylerinde. Hafta ortasında yine ABD’den gelen ADP özel sektör istihdam verisi beklentilerin altında gerçekleşmiş ve 117K olarak kayıtlara geçmişti. Diğer yandan ABD’de mali teşvik paketi konusundaki beklentiler artıyor. ABD Senatosu’nda 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinde son aşamaya gelindi. Nihai oylamanın ise hafta sonu yapılması bekleniyor. Haftanın son işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1707,32 – 1735,40 – 1760,89 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1675,99 – 1657,75 – 1639,51 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir" denildi.

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde de, “Yukarı yönlü fiyatlamalarda 1715 seviyesi kırılmadığı sürece değerli metalde satış baskısının devam etmesi beklenebilir. Bu durumda 1691 ve 1670 seviyeleri test edilebilir. Alımların güçlenmesi halinde ise 1715 noktasından sonra 1738 seviyesi direnç oluşturabilir" diye belirtildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analizde de, “FED Başkanı Powell’ın açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareket sürerken, bu hareket dün değerli metallerde sert satışlar görmemize neden oldu. Ons altın alçalan kanal içerisinde seyrini sürdürürken, önemli destek olan 1.700 seviyesinin de altına gelindiği görülüyor. Bu seviyenin altında satışların sertleşmesi ve 1.670 seviyesinin hedeflenmesi söz konusu olabilir. Olası tepki alımlarında ise 1.765 seviyesini ilk direnç olarak takip ediyor olacağız. Kısa vadede ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareket altın için belirleyici olmaya devam edecektir”  diye dikkat çekiliyor.

Powell’dan ‘altına’ darbe!

BİST 100 endeksinde Powell düşüşü

Faizler artmaz, petrol fiyatı yükselir

SEC’in kripto paraları denetleme yetkisi var mı?

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)