BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed'in para politikası işaretleri ile yükseldi----

Altın Fed'in para politikası işaretleri ile yükseldi

Altın Fed'in para politikası işaretleri ile yükseldi
31 Ekim 2019 - 11:00 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in para politikası işaretlerine çevirmesi ile yükseldi

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in dünkü toplantısında verdiği para politikası işaretlerini değerlendirmeleri ile birlikte ons başına 1,500 dolara doğru yükseldi. ABD merkez bankası yakın bir zamanda daha fazla gevşemeye gidilmeyebileceğinin sinyalini verirken, yetkililer "daha uzun bir süreliğine düşük faizin" bir süre daha devam edebileceğini işaret etti.

Fiyatlar, ticaret savaşı, jeopolitik gerilimler ve yavaşlayan küresel büyümeden kaynaklanan endişelerin güvenli liman alımlarını desteklemesinin etkisi ile yükselişini ikinci güne taşıdı. Altın son altı ayda beşinci aylık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Altın merkez bankası gevşemesinden destek bulurken, zira Fed bu yıl üst üste üç kez faiz indirimine gitti, fiyatlardaki ralli, traderların yeni katalizörler beklemeleri ile birlikte teklemeye başladı. Düşük faizler, faiz ya da temettü ödemesi olmayan bir yatırım aracı olduğu için altının cazibesini artırırken, artan belirsizlik metale yönelik güvenli liman talebini destekliyor. Fed Başkanı Jerome Powell, dün Faiz kararı sonrası yaptığı basın toplantısında, para politikasının "iyi bir yerde" olduğunu, mevcut duruşun muhtemelen uygun kalmaya devam edeceğini ve daha yüksek faizleri düşünmeden önce enflasyonda gerçekten de önemli bir yükseliş olması gerektiğini söyledi.

AxiTrader'ın Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes, "Altın zayıf dolara ve faizlerin enflasyon düşük kaldığı sürece yükseltilmeyeceğini işaret eden Powell tarafından ima edilen 'daha uzun bir süre için düşük faiz' söylemi tarafından tetiklenen düşük ABD tahvil faizlerine pozitif tepki veriyor" dedi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 14:29'da ons başına 1,497.72 dolara çıktı. Bu ay yüzde 1.7 yükselen altın, yıllık kazancını yüzde 17'ye genişletti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşüşünü sürdürürken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü yaklaşık 7 baz puan düştükten sonra yüzde 1.78 seviyelerinde istikrar buldu.

"Yukarı yönlü altın"

RJ O’Brien & Associates LLC kıdemli piyasa stratejisti Dan Pavilonis, "Faizlerin tarifeler ve diğer başka şeylerle birlikte yukarı gitmesini beklemiyorum," dedi ve "Sanırım belki de piyasa bunun yeni normal olduğunun henüz farkına varıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Pavilonis, ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasının sürmesi ve ticaret anlaşması muhtemelen ertelenmesi ile birlikte, altının yukarı yönlü olabilmesi için bir hikaye yaratan çok sayıda hareketli parça olduğunu sözlerine ekledi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişeler, Şili'de hükümetin protesto gösterilerinden dolayı gelecek ay Santiago'da düzenlenecek APEC Zirvesi'ni ertelemesi ile arttı. ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in bu zirvede öncü bir ticaret mutabakatı imzalaması bekleniyordu. Bu gelişme altına yönelik talebin artmasına neden oldu.

Yatırımcıların dikkatleri Perşembe günü açıklanacak olan Fed'in enflasyonu izlemede tercih ettiği çekirdek PCE deflatörü ve Cuma günkü A>BD aylık tarım dışı istihdam verilerine çevrilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)