BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed'e odaklandı!----

Altın Fed'e odaklandı!

Altın Fed'e odaklandı!
19 Ağustos 2015 - 08:04 www.finansgundem.com

Altın, faiz artırımına ilişkin işaretler verebilecek toplantı tutanakları öncesi yatay bir seyir izledi

Altın, ABD'de konut başlangıçları verisindeki sıçramanın faiz artırımı için durumu güçlendirmesi ile birlikte, faiz artırımına ilişkin ilave işaretler verebilecek Fed toplantı tutanaklarının açıklanmasından önce fazla değişmedi.

Spot altın, Salı günkü sevbiyesi olan ons başına 1,117.71 dolardan, Singapur saati ile 10:21'de 1,117.95 dolar seviyesine geldi. Fiyatlar geçen hafta, Çin'in yuanı devalüe etmesi ve bunun sonucu güvenli liman alımlarının artmasının ardından, Haziran ayından bu yana ilk haftalık kazancını gerçekleştirdi.

Yatırımcılar, Fed'in Faiz artırımının zamanlaması ve hızına ilişikin işaretler alabilmek için, bu akşam açıklanacak olan Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanaklarını dikkatle izleyecek. ABD'de konut başlangıçları Temmuz ayında yaklaşık sekiz yılın en yüksek seviyesine çıktı ve bu durum, sektörün yılın ikinci yarısında yukarı yönde kıpırdadığını işaret ediyor.

Melbourne'de National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Tutanaklar muhtemelen traderların asıl toplantıdan bildiklerini şaret edecek," dedi ve "Kısa vadede ABD faizlerinin artmasını önleyecek çok fazla olumsuzluk yok" şeklinde görüş bildirdi.

Lai, Çin'deki devalüasyonun altına geçici bir destek sağladığını, ancak metalin, kısa vadede Çin'deki volatilite ve uzun vadede ABD ekonomisindeki toparlanmadan dolayı güçlenen dolardan dolayı güçlüklerle karşılaşabileceğini sözlerine ekledi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,117.20 dolarda kaldı. Spot gümüş, Salı günü yüzde 3 aşağıda kapandıktan sonra, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 14.9176 dolar seviyesine çıktı.

Spot platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 992.78 dolara inerken, palladyum 18 Ağustos'ta yüzde 2.7 geri çekilmesinin ardından yüzde 0.2 daha düşerek ons başına 597.23 dolara geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)