BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed'e odaklandı----

Altın Fed'e odaklandı

Altın Fed'e odaklandı
16 Mart 2015 - 09:07 www.finansgundem.com

Altın, dikkatlerin Fed toplantısı öncesi ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisilerine çevrilmesi ile birlikte kayıplarını korudu

Altın, yatırımcıların, bu haftaki Fed toplantısı öncesi dikkatlerini ABD'de faizlerin artırılabileceği beklentilerine çevirmeleri ile birlikte, geçen haftaki kayıplarını korudu.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,153.69 dolara kdar indikten sonra, Singapur saati ile 11:18'de, önceki kapanış seviyesine yaklaşarak, 1,159.57 dolara geldi. Metal, 11 Mart'ta 1,147.72 dolaa kadar inerek 1 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Cuma günü üst üste ikinci haftayı da kayıpla tamamladı.

Dolar geçen hafta, Fed'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına yaklaşmakta olduğuna ilişkin spekülasyon ile, 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı ve hedge fonları, altından dört ayı aşkın sürenin en hızlı çıkışını yaptı. Fed politika yapıcıları bu hafta bir araya gelecek ve bu toplantının temel konusu, 18 Mart'ta toplantı sonrası yapılacak açıklamada, ekonominin borçlanma maliyetlerinin artırılmasında "sabırlı" olunacağı tahhüdünü kaldırmaya yetecek denli güçlü olup olmadığı olacak.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bilgilendirme notunda, "Biz ve görünüşte herkes, Fed'in "sabırlı" kelimesini açıklamasından kaldırarak sözlü yönlendirmesini değiştirmesini bekliyor," dedi ve "Bunun yerine, Fed'e faiz artırımına bu yılın ortalarında başlaması için esneklik sağlayabilecek daha fazla olsılıklı bir açıklama koyulabilir" şeklinde görüş bildirdi.

İşgücü piyasaındaki artışlar, Fed'in Faiz artırımına gitme olasılığını artııryor ve bu durum altına yönelik güvenli liman talebini azalıyor. ABD'de 6 Mart'ta açıklanan Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi 295,000 artış gösterdi ve beklentilerin züerinde çıktı. İşsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 5.5 ile yedi yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 13 Mart ile biten haftada da yükselerek, çıkışını dördüncü haftaya taşıdı ve bugün yüzde 0.2 yukarıdaydı.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 artarak 1,157.70 dolara çıktı. Para yöneticileri, ABD hükümet verilerine göre, altında net uzun pozisyon sayısını, üst üste altı haftadır azaltıyor. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 12 Mart itibariyle, 12 gün üst üste düştü.

Spot gümüş yüzde 0.2 geri çekilerek ons başına 15.6318 dolara indi. Spot palladyumyüzde 1.1 düşüşle ons başına 784.75 dolara inerek 24 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 790.90 dolara geldi. Platin yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,111.50 dolara inerek 2009'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından 1,118.75 dolara toparlandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)