BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed tutanakları öncesi "ticaret" endişeleri ile yükseldi----

Altın Fed tutanakları öncesi "ticaret" endişeleri ile yükseldi

Altın Fed tutanakları öncesi ticaret endişeleri ile yükseldi
20 Kasım 2019 - 10:59 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Fed tutanakları öncesi, ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin son gelişmelerle birlikte yükseldi

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in bu akşam açıklanacak olan son toplantı tutanakları öncesi ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin son gelişmelere çevirmesi ile birlikte yükseldi.

ABD Senatosu Salı günü Hong Kong'daki protestocuları destekleyen yasa tasarısını oy birliği ile kabul etti ve Çin'i göstericilere karşı şiddet kullanmaması konusunda uyardı. Bu durum Pekin'de yetkililerin tepkisini çekerken, iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerinin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı. Çin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tasarının yasalaşması halinde ne olduğunu belirtmediği bir misillemede bulunacağını tekrarladı ve ABD'yi Hong Kong'un iç işlerine karışmaya son vermesi uyarısında bulundu.

Öte yandan, Fed'in Ekim ayı toplantı tutanakları, para politikasının muhtemelen uzun bir süre sabit tutulması konusunda yetkililer arasındaki görüş birliğinin gücüne ilişkin işaretler verebilir.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 06:43'te ons başına 1,475.65 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Hong Kong yasa tasarısının Senato'da onaylanması, ABD ile Çin arasındaki karılıklı ilişkilerin oldukça hassas olduğu bir dönemde gerçekleşti. Piyasa bu gelişmenin ticaret anlaşmasının 'ilk safhası' konusunda şimdiye dek sağlanan ilerlemeleri tehlikeye atabileceği konusunda endişeli" ve "Altın fiyatları, piyasanın ABD-Çin ticaret gelişmelerinin detayları konusunda daha somut gelişmeleri beklemeleri ile birlikte konsolide olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ons başına 17.1472 dolar seviyelerinde yatay seyrederken, palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,762.42 dolara ve platin yüzde 0.1 kayıpla ons başına 909.98 dolara geriledi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*TD Securities'in analizine göre, altın kısa vadede çok fazla yukarı potansiyele sahip olmayabilir, ancak ılımlı küresel büyümenin düşük faiz ortamını getirmesi ve Fed'in parasal genişlemeye devam etmesine yol açması durumunda, gelecek yıl 1,650 dolara doğru bir ralli kartlar arasında yer alıyor.

*Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Shares'deki altın varlıkları Pazartesi günü iki ayın en düşük seviyesine indi.

*Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari bu hafta konuşma yapacak.

*Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin yaklaşmakta olan bir ekonomik krizie kendisini hazırlamak zorunda olduğunu söyleyerek, Sırbistan Merkez Bankası'nın, son alımların varlıkları rekor seviyeye çıkarmasına karşın altın rezervlerini daha da artırması gerektiğini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)