BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Altın, Fed sonrası sakin seyrediyor----

Altın, Fed sonrası sakin seyrediyor

 Altın, Fed sonrası sakin seyrediyor
17 Haziran 2020 - 12:53 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Fed Başkanı Powell'ın ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmelerinin ardından sakin bir seyir izledi

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed Başkanı Jerome Powell'ın korona virüs salgınının güçleneceğine ilişkin endişelerin sürmesi ile birlikte ABD ekonomisinin geleceğinin belirsiz olduğu yolundaki yorumlarına çevirmeleri sonrası sakin bir seyir izledi.

Powell, ABD ekonomisinin istihdamda önemli bir iyileşme dönemine giriyor olabileceğini, ancak buna rağmen işgücü piyasasının pandemi öncesi güçlü seviyelerinin "oldukça altında" kalacağını söyledi. Powell, Salı günü Senato Bankaclık Komitesi'ne yaptığı konuşmada, geçen hafta politika yapıcıların faizlerin muhtemelen uzun süre sıfır seviyesi yakınında kalacağını işaret etmelerimin ardından düzenlediği basın toplantısındaki yorumlarına benzer değerlendirmelerde bulundu. Powell bu akşam Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşacak.

Ancak ABD'de halen ekonomik toparlanmaya yönelik bazı işaretler geliyor. Salı günü açıklanan verilere göre, perakende satışlar Mayıs ayında arttı ve bu artış ekonomistlerin medyan tahmininin iki katından fazla bir seviyede gerçekleşti. Sanayi üretimi ise fabrikalarda kademeli bir toparlanma olduğunu işaret etti.

Korona virüs cephesinde, Pekin salgının yeniden yayılmasını önlemek için tedbirleri artırdı ve bu bağlamda tüm okulları kapattı. Brezilya yeni vaka sayısında rekor artış bildirirken, Florida'da enfeksiyonlar yeni zirveye tırmandı ve Teksas'da hastaneye yatanların sayısı güçlü yükseldi. Bu gelişmeler, bazı ülkelerde ve ABD'nin bazı eyaletlerinde salgının kötüleşmekte olduğunu işaret ediyor.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:13'te ons başına 1,725.92 dolarda kaldı. Meral yılbaşından bu yana yüzde 14 yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 düşerken, platin yüzde 0.7 ve paladyum yüzde 0.6 değer kaybetti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin beklenenden hızlı toparlanmasının mümkün olduğunu, ancak performansın kamu sağlığına bağlı olacağını söyledi.

*Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, pandemiden dolayı meydana gelen hasarın uzun vadeli enflasyon beklentilerini bozabileceğini kaydetti.

Jeopolitik cephede;

*Hidistan ve Çin arasında 7 haftadır süren askeri sürtüşme, iki ülke arasında Himalayalar sınırından dolayı 40 yıldır süren anlamazlıktan sonra ilk kez can kaybına mal olan çatışmalara dönüştü.

*Kuzey Kore, Güney Kore ile ortak projeler yürüttüğü sınır yakınındaki bölgelere askeri birlik sevkedeceğini duyurdu. Böylelikle iki ülke arasında Kuzey Kore'nin iki ülkenin ortak irtibat ofisini imha etmesinden sonra bozulan ilişkiler daha da kötüleşti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)