BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed beklentileriyle düşüşünü sürdürdü----

Altın Fed beklentileriyle düşüşünü sürdürdü

Altın Fed beklentileriyle düşüşünü sürdürdü
24 Mayıs 2016 - 22:34 www.finansgundem.com

Altın, Fed yetkililerden gelen yorumların faiz artırımı beklentilerini güçlendirmesi ile dört günlük kaybını korudu

Altın, artan sayıda Fed yetkilisinden gelen yorumların faiz artırımına gidileceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun sonucu doların görünümü güç kazanırken, altının cazibesinin azalması ile birlikte dört günlük kaybını korudu.

Haziran vadeli altın, yüzde 1.8 düşerek ons başına 1,228.50 seviyesine gerileyerek, kayıplarını beşinci güne taşıdı.

Altının bu ayki kayıpları, bazı Fed yetkililerinin yorumları ve Fed'in Nisan ayı toplantı tutanaklarının etkisiyle Fed'in faiz artırımını beklenenden daha önce yapabileceği beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte, 2016 yılı kazançlarının azalmasına neden oldu. Philadelphia Fed Başkanı Harket, Pazartesi günü yaptığı konuşmada, 2016 yılında iki ya da üç Faiz artırımı görülebileceğini kaydederken, San Francisco Fed Başkanı John Williams, bu yıl iki ya da üç faiz artırımının halen "neredeyse doğru" bir görüş olduğunu kaydetti. Fed Başkanı Janet Yellen Cuma günü Harvard Üniversitesi'nde konuşacak.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü raporunda, Fed yetkililerinin geçit töreni olarak tanımladığı, faiz artırımı beklentilerini güçlendiren yorumları işaret ederek, "Haziran ayında faiz artırımına gidileceği olasılığının artması muhtemelen altın üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek," dedi. Bloomberg tarafından izlenen vadeli işlem verilerine göre, Fed'in gelecek ayki toplantıda faiz artrımına gitme olasılığı, Mayıs ayı başındaki seviyesinin neredeyse iki katına çıkarak yüzde 32'ye yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)