BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ETF'lere yönelik girişlerin etkisiyle kazancını korudu----

Altın ETF'lere yönelik girişlerin etkisiyle kazancını korudu

Altın ETF'lere yönelik girişlerin etkisiyle kazancını korudu
24 Eylül 2019 - 08:53 www.finansgundem.com

Altın, değerli metale dayalı exhchange traded fonlara yönelik girişlerin etkisiyle kazancını korudu

Altın, yatırımcıların değerli metale dayalı exchange traded fonlara (ETF) yönelik kesintisiz devam eden girişleri değerlendirmesiyle kazancını korudu. Küresel ekonomik veriler ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalar da altının yükselişinde etkili oldu. Paladyum rekora yakın seviyelerden işlem gördü.

Almanya'da Pazartesi günü açıklanan veriler ekonominin yaklaşık yedi yıldan bu yana en sert şekilde hız kestiğini göstererek yavaşlama endişelerine bir yenisini ekledi. ABD'de hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi yaklaşık on yıldan beri ilk kez istihdam kaybını işaret ederken, imalat endeksi beş ayın zirvesine çıktı.

Piyasalar aynı zamanda gelelcek ay planlanan ABD ile Çin arasındaki üst düzey ticaret görüşmelerine odaklanmış durumda. Ayrıca önemli merkez bankalarından gelecek herhangi bir adım ya da mesaj da önemli olacak. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, aşağı yönlü riskler dengelemek için daha fazla genişlemenin gerekli olabileceğini söylemişti.

Altın destekli ETF'lerde altın miktarı 15.5 ton artarak 2,494 ton ile Şubat 2013'ten beri en yüksek seviyesine çıktı. Geçen hafta ise yaklaşık 27 ton giriş olmuştu.

Spot piyasada işlem gören altın Singapur saatiyle 11:51'de yüzde 0.1 ekside ons başına 1,521.43 dolar oldu. Altın Pazartesi günü yüzde 0.4 yükseldi. Değerli metal geçen hafta yüzde 1.9 artmıştı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Kotak Securities analistinin notunda “Altın son dönemdeki düşük seviyelerinden yükseldi ve küresel büyüme endişeleri, jeopolitik gerginlikler ve önemli merkez bankalarının para politikasında geniş duruşunun etkisiyle pozitif bir algıyla işlem görebilir.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)