BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın düşen hisse senetlerinden destek buldu----

Altın düşen hisse senetlerinden destek buldu

Altın düşen hisse senetlerinden destek buldu
05 Nisan 2016 - 20:52 www.finansgundem.com

Altın, tırmanan küresel ekonomik endişelerin etkisinde hisse senetlerinin düşmesiyle, bir haftanın en büyük kazancına yöneldi

Altın, tırmanan küresel ekonomik endişelerin etkisinde hisse senetlerinin düşmesiyle, bir haftanın en büyük kazancına yöneleriken, ABD'nin faiz oranı artırımı olasılığını geri çekti.

Hisse senetleri yatırımcıların ABD ve Almanya'nın bu hafta beklenende kötü gelen ekonomik verileri sonrası tedbirli pozisyon almasıyla düştü. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel risklerin giderek arttığına dikkat çekti. Legarde'nin açıklamaları, Fed Başkanı Janet Yellen'in artan küresel risklerden ötürü faiz artırımının tedbirli olacağını açıklamasından sonra geldi. Düşük Faiz oranları, altının faiz getirili varlıklar karşısında daha rekabetçi olması açısından destekleyeci durumda.

Merkez bankasının Aralık ayında faiz artırımı yüzde 52 olarak görünürken, geçtiğimiz hafta bu oran yüzde 64'idi. Külçe altın, Çin'deki yavaş büyüme hızı ve finansal piyasalardaki yüksek volatilitenin güvenli limana yönelik talebi artırmasıyla, son çeyrekte yüzde 17 yükseldi.

Şikago'da RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Phil Streible, "Yatırımcılar S&P 500'deki riskli varlıklardan ve diğer hisse senetlerinden çekiliyor ve altın gibi güvenli limana geri dönmeye bakıyor." dedi ve "Altın biraz para yatırmak adına güzel bir yer." diyerek görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında saat 12:30 itibariyle, yüzde 0.9 değer kazanarak ons başına 1,230.20 dolar seviyesine yükseldi. Metal geçtiğimiz iki seansta yüzde 1.3 düşmüştü.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazartesi günü 1.2 ton düşerek 1,763.2 tona geriledi.

Mayıs vadeli gümüş kontratları yüzde 1.2 yükselişle ons başına 15.12 dolara tırmandı. New York Mercantile Exchange (NYMEX)'teki platin vadelileri yükselirken, paladyum düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)