BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dolardaki yükselişle birlikte düştü----

Altın dolardaki yükselişle birlikte düştü

Altın dolardaki yükselişle birlikte düştü
14 Mart 2019 - 10:41 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, iki günlük yükselişin ardından, dolardaki güçlenmenin etkisi ile düştü

Altın fiyatları, iki günlük yükselişin ardından, dolardaki yükselişle birlikte düşerken, yatırımcılar dikkatlerini Çin'den gelen son ekonomik verilere ve Brexit'e ilişkin gelişmelere çevirdi.

Öte yandan, traderların akıllarında ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin ilerlemeler de var. ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret anlaşmasına varılmadan da görüşebileceğini kaydederek, Beijing'in ABD Başkanı'nın anlaşmadan kaçınacağına ilişkin endişeleri azalttı.

Spot altın, önceki iki seansta yüzde 1.2 yükseldikten sonra yüzde 0.3 düşerek, Singapur saati ile 11:26'da ons başına 1,304.87 dolara geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.4 düşerek 4 günlük yükselişi sonlandırdıktan sonra yüzde 0.2 yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düşerken, platin yüzde 0.9 ve palladyum yüzde 0.4 değer kaybetti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Çin'de ekonomik yavaşlama, işsizlik oranının keskin bir şekilde yükselmesi ile yılın ilk iki ayında derinleşti ve hükümetin mevcut teşvik stratejsini daha da ciddi hale getirdi. Ancak gayrımenkul yatırımlarının 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte bazı toparlanma işaretleri de görüldü.

*İngiltere Parlamentosu Çarşamba akşamı, ticaret akışını korumak için, 46 yıllık üyeliğin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız ayrılığı önleyen yasayı kabul etti. Kanun koyucular şimdi 29 Mart'taki ayrılma tarihini ötelemeyi oylayacak.

*Japonya Merkez Bankası iki gün sürecek politika toplantısına bugün başlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayim Akbar24 Şubat 2020 02:03

    Altin devam ediyor guclenmeye. Virus tehtidi ve savas ortami guclendirdi fiyatlari. Yatirimcilar fiziki altina yoneliyor. Ziraat bank ve Suisse ile Berra finansalin bastirdigi 999,0 saf altinlar gercekten cok goz alici gorunuyor.