BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dolardaki yükselişle 5 haftanın dibinde----

Altın dolardaki yükselişle 5 haftanın dibinde

Altın dolardaki yükselişle 5 haftanın dibinde
07 Mart 2019 - 10:56 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, dolardaki güçlü seyrin etkisi ile son beş haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü politika toplantısı ve ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri öncesi doların yükselişini yedinci güne taşımaya yönelmesi ile bilikte beş haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Yatırımcılar ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'li müzakerecileri Çin ile kısa bir süre içinde ticaret konusunda anlaşmaya varmaya zorlamasını ve iki ülke arasındaki müzakereleri zorlaştırabilecek bir konu olan Huawei Technologies Co. olayındaki gelişmeleri de izliyor.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 06:43'te ons başına 1,284.97 dolara geriledi. Metal Salı günü 1,281.25 dolar ile 25 Ocak'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü itibariyle altı gün üst üst yükselmesinin ardından yatay seyretti.

Oanda Corp. kıdemli piyasa stratejisti Jeffrey Halley, "Şimdilik, doların güçlendiği bir ortamda altın için en iyi umut, küresel belirsizlikten dolayı yatırımcıların hisse senetlerinden çıkarak güvenli limanlara yönelmesi" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,532.30 dolara indi. Palladyum 26 Şubat'ta 1,567.44 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve bu yıl yüzde 21 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının Perşembe günkü politika toplantısında, görünümün kötüleşmesinden dolayı faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Yetkililer, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, bankalara yönelik diğer bir kredi paketini makul kılabilmek için ekonomik büyüme tahminlerini düşürmeye hazırlanıyorlar.

*ABD'de Cuma günü açıklanacak Şubat ayı istihdam raporun işe alımların ılımlı hale geldiğini gösterebilir ve bu data, Fed politika yapıcılarının 2019 yılında faiz görünümünü şekillendirebilmeleri için elindeki verileri artıracaktır.

*New York Fed Başkanı John Williams, Çarşamba günü yaptığı konuşmada, Fed'in politika konusunda adım atmadan önce, ABD ekonomisinin yavaşladığı bir ortamda, bekleyip gelen verileri değerlendirebileceğini söyledi.

*Hindistan'ın altın ithalatı Şubat ayında, perakendecilerin düğün dönemi nedeniyle takı alımlarından dolayı talebi artırması ile yükseldi.

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) küresel altın varlıkları 8 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)