BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın dalgalanıyor----

Altın dalgalanıyor

Altın dalgalanıyor
14 Ağustos 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

Altın, birbirini dengeleyen faktörlerin etkisiyle kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın, Fed'in parasal teşvikler konusunda atacağı adıma ilişkin beklentiler ve talebin arttığına ilişkin işaretlerle birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
Spot altın, Singapur saati ile 10:23'te ons başına 1.323.13 dolara gelmeden önce en az yüzde 0.2 yükseldi, ardından da düştü. Altın dün, ABD'de perakende satışlar verisinin Temmuz ayında da yükselerek artışını dördüncü aya taşıması ve Hindistan'ın altın ithalatına uyguladığı vergiyi bu yıl üçüncü kez artırmasının ardından yüzde 1.2 düştü ve dört gün süren yüzde 4.3'lük yükselişini tersine çevirdi. Fiyatlar 12 Ağustos'ta 1,344.40 dolara kadar çıkarak 24 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Altın bu yıl, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını azaltacağı spekülasyonu ile yüzde 21 değer kaybetti. Bloombegr'in bu ay düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 65'i, Fed'in Eylül ayındaki toplantıda tahvil alımlarını azaltabileceği ve bu azaltmanın muhtemelen 10 milyar dolar olacağı tahmininde bulundu. Temmuz ayındaki ankette, katılımcıların yarısı Eylül ayında varlık alımlarının indirilmesini bekliyordu.
Hangzhou'da Nanhua Futures Co. analisti Xia Yingying, "Yatırımcılar Fed'in gelecek ayki toplantısı öncesi muhtemelen temkinli kalacak. Zira tahvil alımlarının azaltılmasına ilişkin işaretler altın için olumsuz" dedi ve "Asya'daki alım aktivitesi güçlü ve Çin'deki talep altının 1.300 dolar üzerinde kalmasına yardımcı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.
Hindistan'ın ardından dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de, Şanghay piyasası gösterge spot altın kontratının işlem hacmi, Şanghay Altın Borsası verilerine göre, 12 Ağustos'taki seviyesi olan 9.182 kilogramdan dün 10.435 kilograma çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferudun14 Ağustos 2013 09:37

    Altın Fed'in açıklamalarıyla yüselmiş ve piyasalarda canlılık oluşmuştu dalgalanma devam edeceğe benzer.