BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın büyüme endişeleri ile haftayı kazançla geçmeye yöneldi----

Altın büyüme endişeleri ile haftayı kazançla geçmeye yöneldi

Altın büyüme endişeleri ile haftayı kazançla geçmeye yöneldi
25 Ekim 2019 - 10:50 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, küresel büyümeye ilişkin endişelerin güvenli liman alımlarını desteklemesi ile haftayı kazançla geçmeye yöneldi

Altın fiyatları, beklenenden zayıf çıkan ABD beklenenden zayıf çıkan verilerin küresel büyümeye yönelik tehditlerin altını çizmesi ve Fed'in tekrar faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentileri güçlendirmesi ile birlikte haftayı kazançla geçmeye yöneldi.

Fed politika yapıcıları gelecek hafta bir araya gelecek. Bu toplantıda yetkililerin üst üste üçüncü kez faiz indirimine gitmeleri bekleniyor, ancak bu toplantıdan sonra atılacak politika adımları konusunda çok az işaret var. Borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi, Faiz ödemesi olmayan değerli metallerin cazibesini azaltıyor.

Agnico Eagle Mines Ltd. CEO'su Sean Boyd, altının, küresel ekonomik belirsizlik ve açık harcamaları ortamında, önümüzdeki iki ila 3 yılda ons başına 2,000 dolara çıkarak rekor kırabileceği tahmininde bulundu.

Perth Mint CEO'su Richard Hayes, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, altın fiyatlarının ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden azline ilişkin soruşturtma konusundaki gelişmelerden dolayı yükselebileceğini söyledi.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 12:40'ta ons başına 1,503.18 dolara geriledi ve bu hafta yüzde 0.9 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve son dört haftada ilk haftalık kazancına yöneldi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Brexit'teki tıkanma ve bunun yanında ABD ekonomik verilerinde süregelen zayıflık risk iştahının azalmasına yol açarken, altının cazibesini artırıyor," dedi ve Fed politika yapıcılarının gelecek hafta faiz indirimine hazırlanmaları ile birlikte altın fiyatları konusunda dördüncü çeyrekte iyimser olduklarını sözlerine ekledi

Diğer değerli metallerden spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 17.86 dolara çıktı ve üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 926.50 dolara ulaştı ve yaklaşık iki ayın en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Palladyum yüzde 0.4 kazançla ons başına 1,783.20 dolara yükseldi ve son 12 haftada 11 kez yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)