BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın, Biden ve Fed’i bekliyor----

Altın, Biden ve Fed’i bekliyor

Altın, Biden ve Fed’i bekliyor
14 Ocak 2021 - 08:29 www.finansgundem.com

Altın, ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın ve Fed başkanı Jerome Powell'ın bugün gerçekleştirecekleri fiyatlamalarda etkili olacak konuşmalara odaklanmış durumda.

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, bugün yapacağı toplantıda mali teşvik paketinin detaylarıyla ilgili bilgiler verecek. Altın, yatırımcıların teşvik paketinin detaylarına dair açıklama yapılması beklentileriyle düştü. 

CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği bilgiye göre ABD'de Seçilmiş Başkan Joe Biden'i bugün açıklayacağı korona virüs yardım paketinin büyüklüğü 2 trilyon dolar olacak.  Biden'in danışmanları bazı Kongre üyeleri ile yaptıkları görüşmelerde 2 trilyon dolar büyüklüğünde bir paket beklemelerini söylediler. Ancak kaynaklar, paketin büyüklüğünün hala değişebileceğini ifade ediyorlar.

Biden'in açıklayacağı pakette yer alan ailelere yapılacak doğrudan ödemenin büyüklüğünün yanı sıra, korona virüs dağıtımı ve diğer acil harcamalar için yerel yönetimlere sağlanacak yardım miktarı da değişebilecek maddeler arasında.

Biden hazırladığı paketin detaylarını bu gece Delaware eyaletinin Wilmington kentinde açıklayacak. Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell’ın bir webinar’a katılarak enflasyon, toparlanma ve varlık alım programının azaltılmasıyla ilgili konuşması bekleniyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte bu hafta dalgalı bir seyir izledi.

Altın fiyatları, 07:52’de yüzde 0,35 düşüş ile ons başına 1.839,20 dolar civarından işlem gördü.

Petrol fiyatları salgın endişesiyle geriledi

 

Dolar ve euro güne hafif alıcılı başladı

 

Fed Bej Kitap Ocak raporu: Büyümede sınırlı iyimserlik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)