BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltın belirsizlik ortamından besleniyor----

Altın belirsizlik ortamından besleniyor

Altın belirsizlik ortamından besleniyor
17 Haziran 2020 - 16:14 www.finansgundem.com

Altın fiyatları ekonomik toparlanmanın zamanlamasına ve gücüne ilişkin ciddi belirsizlik ortamı oluşmasıyla yükselişe geçti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed Başkanı Jerome Powell'ın korona virüs salgınının güçleneceğine ilişkin endişelerin sürmesi ile birlikte ABD ekonomisinin geleceğinin belirsiz olduğu yolundaki yorumlarına çevirmeleri sonrası yükselmeye devam ediyor.

ABD'de halen ekonomik toparlanmaya yönelik bazı işaretler geliyor. Salı günü açıklanan verilere göre, perakende satışlar Mayıs ayında arttı ve bu artış ekonomistlerin medyan tahmininin iki katından fazla bir seviyede gerçekleşti. Sanayi üretimi ise fabrikalarda kademeli bir toparlanma olduğunu işaret etti.

Haziran ayında iyice gevşetilen ekonomik aktivitelerin yanında merkez bankalarının bu süreçteki destekleri de piyasaları yükseltiyor. Varlık alımlarını rekor seviyeye çıkaran Fed, pandemi acil varlık alımı yapan ve bunu en son toplantıda 600 milyar euro daha genişleten ECB, bu haftaki toplantısında parasal desteği daha da artıran BOJ ve yarınki toplantıda genişleme adımına devam etmesi beklenen BOE, piyasaları desteklerken hükümetler de mali teşviklerine devam ediyor. Bu olumlu gelişmelerin yanında Çin’de ABD’de ve Brezilya’da artan vakalar ise henüz Mart ayındaki kadar riskli görülmüyor. Bu nedenle altın tarafında da gevşeme yaşanıyor.

Haftalık bazda 3 haftalık kaybının ardından geçen haftayı yükselişle tamamlayan ons altın, bugünkü kayıpla beraber bu hafta ibreyi aşağı çevirdi, ancak henüz 1,700$ tabanının korunması fiyatın son yılların en yüksek seviyelerinde kalmayı sürdürmesi altının cazibesini de koruduğunu gösteriyor.

Deutsche'nin 2021 sonu için altın tahmini 2 bin dolara yükseldi

Altın, Fed sonrası sakin seyrediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)