BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın, ayı piyasası etkisine mi giriyor----

Altın, ayı piyasası etkisine mi giriyor

Altın, ayı piyasası etkisine mi giriyor
14 Haziran 2013 - 15:39 www.finansgundem.com

Uzman analistlerin gerçekleştirdiği ankete göre altında ayı piyasasına girildiğini düşünenlerin sayısında artış görülüyor

Altında satış ağırlık kazanabilir  Altın işlemcileri, yatırımcıların exchange-traded ürünlerdeki (ETP) varlıkları üst üste 17. hafta azaltması ve dünyanın en büyük alıcısı Hindistan'ın ithalata sınırlaması getirmesi üzerine son bir aydır ilk kez satış ağırlıklı işlem gerçekleştirdi.
Bloomberg tarafından görüşleri alınan 18 analist fiyatların önümüzdeki hafta azalmasını beklerken, 14 tanesi alım ağırlıklı ve 4 tanesi tarafsız görüş belirtti ve 17 Mayıs'tan bu yana en çok satış ağırlıklı analistlerin sayısını ortaya koydu. Yatırımcılar 8 Şubat'tan bu yana ETP üzerinden 22 milyar dolar değerinde 497.2 ton altın satışı yaparken, elde kalan 2,117.96 ton Mart 2011'den bu yana en düşük seviyeye işaret ediyor.
Bazı yatırımcıların altına olan güvenini kaybetmesiyle külçe altın 2000 yılından bu yana ilk defa yıllık düşüşe doğru ilerliyor. Nisan ayında sarı metalin düştüğü ayı piyasası John Paulson gibi yatırımcıları zarar uğratırken, dünya genelinde sikke altın ve mücevherat satışını hızlandırdı. Öte yandan bu talep Hindistan'ın rekor cari açığını kontrol edebilmek için altın ithalatına uyguladığı vergi üzerine tehlikeye girebilir.
Londra'da bulunan CTB Capial emtia stratejisti Andrey Kryuchenkov, "Beklenti şu an çok bulanık. Hindistan ithalat vergisindeki artış endişe verici ve açıkça görülüyor ki beklentilere yardımcı olmuyor. Yatırımcılar şu an diken üstünde ve çok fazla birşey yaopmak istemiyorlar" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)