BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ABD sonrası geriledi----

Altın ABD sonrası geriledi

Altın ABD sonrası geriledi
06 Haziran 2014 - 20:41 www.finansgundem.com

Altın vadelileri, ABD hisse senetlerindeki yükseliş sonrasında en büyük haftalık kaybını yaşadı

Altın vadelileri, hisse senetlerindeki yükselişin alternatif yatırım araçlarına talebi düşürmesiyle en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. 

Standard & Poor’s 500  Endeksi, ABD hükümetinin açıkladığı resesyon öncesi dönemin zirvesini dahi aşan istihdam verisi sonrasında rekor seviyeye ulaştı. İstihdam verisi sonrası sınırlı değişim gösteren altın işlemleri, ABD hisse senedi piyasasının açılmasıyla yüzde 0.6 civarında düşüş kaydetti. 

Altının 60 günlük volatilitesi bu hafta Nisan 2013'ten bu yana en yükseğe tırmanırken, altın destekli ETF varlıklarının değeri Mayıs ayında 2.6 milyar dolar gerileyerek bu yılın en dik düşüşünü kaydetti. Altının güvenli liman özelliği, ABD hisse senetlerinin yükselmesi ve Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğin hafiflemesiyle azaldı. Geçtiğimiz ay küresel çapta hisse senedi piyasasına 1.1 trilyondan fazla bir tutar akış sağlandı.

TD Securities'den Mike Dragosits, "Altında çok geç gelen bir reaksiyon gördük, baskıyı yaratan ise hisse senetleriydi. Büyük bir katalizör olmadıkça fiyatlar bu aralıkta kalmaya devam edecektir" yorumunda bulundu.

Ağustos vadeli altın kontratları Comex'te, yüzde 0.3 düşerek New York saati ile 10:40'ta 1,254.60 dolar oldu ve 30Mayıs'tan bu yana görülen en büyük kaybına yöneldi. Fiyatlar 3 Haziran'da 1,240.20 dolar ile 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)