BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ABD-Çin gerginliği ile 2 haftanın en düşüğünden yükseldi----

Altın ABD-Çin gerginliği ile 2 haftanın en düşüğünden yükseldi

Altın ABD-Çin gerginliği ile 2 haftanın en düşüğünden yükseldi
16 Ekim 2019 - 11:20 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasında artan gerginlik ve büyümeye yönelik endişeler ile iki haftanın en düşüğünden yükseldi

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, beklenenden daha iyi çıkan ABD şirket karlarından ziyade ABD ile Çin arasında tekrar artan gerginliğe ve küresel ekonomideki yavaşlama işaretlerine çevirmeleri ile birlikte iki haftanın en düşük seviyesinden yükseldi.

Çin, ABD Kongresi'nin Hong Kong'un özel ticaret statüsünü korumak için Pekin'den yeterince özerk olup olmadığını belirleyecek yıllık bir gözden geçirme yapılmasını öngören yasayı onaylaması durumunda misillemede bulunacağını kaydetti. Çin ayrıca daha fazla ABD tarım ürünü satın almak için ABD'nin tarife artışlarından geri adım atmasını istedi.

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF), ticaret anlaşmazlıklarının büyümeyi olumsuz etkilemesi ile birlikte büyük ekonomilerin geniş tabanlı yavaşlamasına dikkat çekerek, üst üste beşinci defa küresel büyüme tahminini aşağı yönde revize etti.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,485.04 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 12:01'de 1,483.59 dolara geldi.

Metal Salı günü yüzde 0.8 kaybederek 1,481.01 dolara indi ve 1 Ekim'den bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.1 düştükten sonra yatay seyretti.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Çin ve ABD'den gelecek ekonomik veriler ve bunlara ek olarak, risk varlıkları ve altın fiyatlarına iki yönlü risk oluşturabilecek güncelleme bekleyen jeopolitik sorunlardan dolayı oldukça önemli bir haftadayız," dedi ve "Çin'in Hong Kong yasasının geçmesi durumunda ABD'ye misilleme tehdidi büyük ölçüde bir kenara itildi" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 artarak ons başına 17.4429 dolara çıkarken, platin fazla değişmeyerek ons başına 884.97 dolarda kaldı ve palladyum Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,738.94 dolara ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)