BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 7 haftanın en büyük kazancını korudu----

Altın 7 haftanın en büyük kazancını korudu

Altın 7 haftanın en büyük kazancını korudu
29 Nisan 2019 - 11:08 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, dikkatlerin Fed'e yönelik beklentilere çevrilmesi ile birlikte son 7 haftanın en büyük yükselişini gerçekleştirdikten sonra bu kazancını korudu

Altın fiyatları, ABD merkez bankası Fed'in faiz indirimine gitmek için zemin hazırlamaya yönelebileceği sprkülasyonunun güçlendiği bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini bu haftaki Fed toplantısı öncesi karışık gelen ABD 1. çeyrek büyüme verisine çevirmesi ile birlikte, son yedi haftanın en büyük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından bu kazancını korudu.

ABD'de Cuma günü açıklanan 1. çeyrek gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisi yıllıklandırılmış bazda yüzde 3.2 arttı. Bu oran Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahminlerinden yukarıda çıktı, ancak bu artış stoklar ve dış ticaretteki artıştan kaynaklandı. Bu iki kalem oldukça volatil seyreder ve yakın bir zamanda büyüme üzerinde baskı oluşturabilir. Fed yetkililerinin, 30 Nisan-1 Mayıs toplantısında, faizi sabit tutarken görünüme dikkat çekmesi bekleniyor.

Spot altın Cuma günü yüzde 0.7 ile 8 Mart'tan bu yana kapanış bazında en büyük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından Londra saati ile 07:16'da yüzde 0.1 aşağıda ons başına 1,284.84 dolar seviyesinde seyrediyordu. Metal üst üste üçüncü ayı da düşüşle geçmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü yüzde 0.2 düştükten sonra yatay seyretti.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, hazırladığı notta, "Küresel büyümeye ilişkin endişelerin altın fiyatlarında hızlı bir düşüşü engellemesine rağmen, ikinci çeyrekte risk iştahının artacağı beklentileri ile yukarı potansiyel sınırlı kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 düşerken, platin yüzde 0.1 yükseldi ve palladyum Cuma günü yüzde 3.2 değer kazandıktan sonra yüzde 0.8 geriledi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Fed'in enflasyonu izlemek için tercih ettiği ölçüm olan çekirdek PCE fiyat endeksi (gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi) yüzde 1.3 artışa yavaşladı ve Fed'in hedefi olan yüzde 2 artışın oldukça altında kaldı.

Tahvil traderları, Fed'in bu yıl faiz indirimine gidebileceğine ilişkin bahislerini güçlendirdi.

ABD'de Cuma günü istihdam raporu açıklanacak. Tarım Dışı istihdamın Nisan ayında 185,000 artması bekleniyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)