BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 6 yılın zirvesi yakınlarında sert dalgalanıyor----

Altın 6 yılın zirvesi yakınlarında sert dalgalanıyor

Altın 6 yılın zirvesi yakınlarında sert dalgalanıyor
28 Ağustos 2019 - 10:06 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, dikkatlerin ABD-Çin ticaret savaşına çevrildiği bir ortamda sert dalgalanmalar gösteriyor.

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Washington ile Pekin arasındaki ticaret gerilimine ve ABD'de resesyon olasılığına çevirdiği bir ortamda, fiyatların yatırımcıların altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) daha fazla fon aktarmalarına rağmen gerilemesi ile birlikte, altı yılın en yüksek seviyesi civarında sert dalgalanmalar gösteriyor.

New York Fed'in bir göstergesi, gelecek 12 aylık dönemde ekonomik daralma olasılığının yüzde 30'un üzerinde olduğunu işaret ediyor. Salı günü, altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 15 ton ya da yüzde 0.6 yükselerek 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Spot altın erken saatlerde yüzde 0.1 yükseldikten sonra kazancını geri verdi ve yüzde 0.6 düşüşle Singapur saati ile 11:05'te ons başına 1,535.14 dolara indi.

Fiyatlar Pazartesi günü 1,555.07 dolar ile 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Salı günü yüzde 1 arttı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş erken saatlerde yüzde 0.8 yükselerek ons başına 18.3455 dolar ile Nisan 2017'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından kazançlarını geri vererek yüzde 0.4 düştü. Platin yüzde 0.3 yükselirken, palladyum yüzde 0.2 değer kaybetti.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Altına yönelik ilgi muhtemelen kısa vadede azalmayacak," dedi ve "1,600 dolar gerçekçi bir hedef olarak devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Kafa karıştıran sinyallerin geldiği bir haftasonunun ardından, görüşmeler hakkında bilgiye sahip Çinli yetkililere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenilirliği, Çin'in ABD ile sürekli bir anlaşmaya varması için kilit bir engel haline geliyor.

Çin, haftasonu Trump'ın Çin'in anlaşmaya varmak için çalışmayı istediğini kaydettiğini belirttiği telefon konuşmasını teyit etmedi.

*Ticaret gerilimi büyüme görünümünü olumsuz etkiliyor ve daha gevşek bir para politikası için zemini güçlendiriyor. Bu durum altına destek sağlıyor. ABD tahvil piyasası da resesyonu işaret etti ve son veriler, ABD'de imalat sektörü faaliyetinin 2009'dan bu yana ilk kez daraldığını gösterdi.

*Australia & New Zealand Banking Group'a göre, merkez bankalarının altın alımları önümüzdeki yıllarda muhtemelen devam edecek.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)