BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 3 haftanın zirvesinden düştü----

Altın 3 haftanın zirvesinden düştü

Altın 3 haftanın zirvesinden düştü
08 Ağustos 2014 - 20:00 www.finansgundem.com

Altın, Ukrayna ve Orta Doğu'daki gerilim ile 3 haftanın zirvesine çıkmasının ardından geriledi

Altın, Irak krizinin ABD hava saldırıları ihtimali ile güvenli liman talebinin artması nedeniyle, 3 haftanın yükseğine çıkmasının ardından geriledi.

ABD Başkanı Barack Obama Irak'a hava saldırısını onaylarken, Rusya Batılı ülkelerim Ukrayna krizindeki yaptırımlarına misilleme adına bazı gıda ürünlerinin ithalatını yasakladı. İsrail, Hamas'ın ateşkesi deldiğini açıkladı.

Londra'da bulunan Marex Spectron Group değerli metal biriminin başındaki David Govett " Altın fiyatları için son derece ideal gelişmeler yaşanıyor. Krizlerin çözümü uzak gözüküyor. Bugün sürekli son dakika haberleri göreceğiz" dedi.

Aralık vadeli altın fiyatları yüzde 0.6 artışla Nymex'te 11:14'te 1,312.60 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 27 üstünde. Fiyatlar ons başına 1,324.30 doları görerek, 18 Temmuz sonrasındaki en yüksek seviyede. Spot altın yüzde 0.5 yükselişle, Londra'da 1,318.58 dolardan işlem gördü.

Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalar altın fiyatlarında, bu yıl yüzde 9.7'lik bir artışa sebep olurken, fiyatlar bu hafta yüzde 1.9 yukarıda seyrediyor. Ciddi bir değişiklik olmadıkça altın fiyatları 4 haftanın ilk kazancını yapmış olacak.

Singapur'da Phillip Futures Ltd. yatırım analisti Howie Lee, "Obama'nın Irak'a hava saldırıları için yetki vermesi muhtemelen piyasada riskten kaçınma eğilimini artıracak ve altın fiyatlarında yükselişe neden olacak," dedi ve "Altın dün, Ukrayna'da artan tansiyon ile birlikte talebin güçlenmesi sonucu yükseldi. Riskler şimdilerde yükselme eğiliminde" şeklinde görüş bildirdi.

Euro bazında altın fiyatları 17 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Sterlin bazında altın ise 15 Nisan'danbu yana en yüksek seviyesini gördü.

Eylül vadeli gümüş fiyatları yüzde 0.6'lık artışla ons başına 20.1 dolar oldu. Fiyatlar 4 hafta üst üste kayıp yapmaya hazırlanırken, bu gerçekleşirse 22 Kasım'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemi olacak.

Ekim vadeli platin yüzde 0.2'lik artışla ons başına 1,418.10 dolardan işlem gördü. Eylül vadeli paladyum ise yüzde 0.7'lik yükselişle, ons başına 861.90 dolardan alıcı buldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)