BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 3. çeyrekte rekor tazeleyebilir----

Altın 3. çeyrekte rekor tazeleyebilir

Altın 3. çeyrekte rekor tazeleyebilir
03 Temmuz 2020 - 12:49 www.finansgundem.com

Saxo Bank altının “hasta yatırımcıların” üçüncü çeyrekte yüzünü güldüreceğini söylerken ufukta yeni rekorlar olduğunu söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Danimarkalı yatırım bankası Saxo Bank’ın emtia stratejileri başkanı altının yılın ikinci yarısında yükselmesi için birçok sebep olduğunu ve altının önümüzdeki dönemde rekor tazeleyebileceğini söyledi.

Bankanın bu yorumları spot altın ons başına 1,775.74 dolara gelmesinden sonra geldi. Altın fiyatlarlar Çarşamba günü 1,789.28 dolar ile Ekim 2012'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Bankanın stratejisti Ole Hansen aynı zamanda altının 2020 yılında pozitif getirisi olan emtia olduğunu vurgularken yılın üçüncü çeyreğinde korona virüsün artış göstermesiyle borsalarda artan risklerle birlikte “hastalanan yatırımcıların” yüzünü güldüreceğini söyledi.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, hazırladığı notta, "Güvenli liman talebi, artan piyasa riskinin altına yönelik daha güçlü bir talebe yol açabilecek olmasından dolayı altın fiyatları için önemli bir destekleyici konumunda," dedi ve "ABD'de Kovid-19 vakalarındaki sert artışlar ve ABD Merkez Bankası FED'den ilave destek beklentisi, altının 1,800 doların üzerinde seyretmesine ve hatta 2,000 dolar seviyesini zorlamasına yol açabilir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de Perşembe günü açıklanan aylık istihdam raporu ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri ekonominin birbirine ile zıt resmini verdi. Aylık istihdam verisi, eyalet ekonomilerinin yeniden açılması ile birlikte olumlu bir tablo işaret ederken, diğer veri, virüsün yayılması ile birlikte bu eyaletlerden bazılarının yeniden açılma planlarını askıya alması ya da tersine çevirmesinin olumsuz etkilerini gösterdi. ABD piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

 

Altın direnç seviyesini kırdı

Gram altın 392 lira seviyelerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)