BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 3 ayın zirvesinden geriledi----

Altın 3 ayın zirvesinden geriledi

Altın 3 ayın zirvesinden geriledi
13 Ağustos 2014 - 08:20 www.finansgundem.com

Altın, Ukrayna ve Gazze'de gerginliğin yeniden artmasının etkisi ile, üç ayın en yüksek seviyesinin altında tutundu

Altın, yatırımcıların dikkatlerini ABD ekonomisinin görünümü ve güçlü dolar yerine, Gazze'de tekrar başlayan çatışmalar ve Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilime çevirmeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesinin altında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,309.51 dolardan, Singapur saati ile 11:21'de 1,309.23 dolara geldi. Metal 8 Ağustos'ta, ABD'nin Irak'ta İslamcı militanlara hava saldırısı düzenlenmesini onaylaması ile birlikte 1,322.76 dolara kadar çıkarak 18 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altın bu yıl, Ukrayna, Irak ve Gazze'deki çatışmaların güvenli liman alımlarını getirmesi ve düzensiz küresel büyümeden dolayı yüzde 9 yükseldi. Almanya'da dün açıklanan yatırımcı güveni verisinin 2012 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilemesi, euronun dolar karşısında son dokuz ayın en düşük seviyesine inmesine neden oldu. Kiev'de hükümet, yardım taşıyan Rus konvoyunun ayrılıkçıların elindeki topraklara girmesine itiraz ederken, İsrail Gazze'de yeni çatışmalar için hazırlık yaptı.

Hangzhou, Çin'de Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, "Jeopolitik güvenli liman talebi altının son dönemde yükselmesine neden oldu," dedi ve "Makroekonomik cephede, büyük ekonomilerde ekonomik büyüme hızlarının ve buna bağlı olarak para politikalarının farklı yönde ilerlemesi, altının yönünü belirleyici faktör olacak. Fiziki cephede, Çin'de talep durgun kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en büyük altın kullanıcısı Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nın gösterge spot kontratının işlem hacmi, 27 Haziran'da 29,294 kilogram ile gördüğü 14 ayın zirvesinin altında. Çin'de merkez bankası, yeni kredilerde hızlı bir düşüş olduğunu gösteren veri ile birlikte, temkinli para politikasına devam edeceğini kaydetti.

Bugün ABD'de açıklanacak olan perakende satışlar verisinin, Fed'in büyümeyi desteklemek için uygulamaya koyduğu varlık alım programını sonlandırmaya doğru hareket ettiği ve faizleri artırmayı düşündüğü bir ortamda, yükselişini altıncı aya taşıması ve dünyanın en büyük ekonomisinin toparlandığına ilişkin işaretlere katkıda bulunması bekleniyor. Bloomberg Dolar Endeksi beş ayın zirvesi yakınında seyrediyor.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dünkü seviyesi olan 1,310.60 dolardan bugün 1,310.30 dolara geldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, geçen hafta 2013 yılı sonundaki seviyesinin altına düşmesinin ardından dünde değişmeyerek iki gün üst üste aynı seviyede kaldı.

Spot gümüş yüzde 0.4 yükselişle ons başına 19.9915 dolara çıktı. Spot platin fazla değişmeyerek ons başına 1,467.75 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 876.25 dolara indi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)