BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 2013'ten beri en yüksek kapanışı yaptıktan sonra geriledi----

Altın 2013'ten beri en yüksek kapanışı yaptıktan sonra geriledi

Altın 2013'ten beri en yüksek kapanışı yaptıktan sonra geriledi
04 Eylül 2019 - 11:46 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, 2013'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından geriledi.

Altın fiyatları 2013 yılından bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra gerilerken, ABD'de Hazine tahvil faizleri hafifçe yükseldi. Gümüş fiyatları, ABD'de imalat sektörü verisinin daralma işaret etmesi sonrası yatırmcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte 3 yılın en yüksek seviyesine tırmandı.

Ticaret sorunları ve Brexit'e ilişkin gelişmeler de gündemin ön sıralarında yer alıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e Kasım 2020'deki seçimlere kadar ticaret anlaşması yapması, aksi takdirde başkanlık seçimlerini kazanırsa anlaşmaya varmanın daha zor olacağı uyarısında bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit stratejisine ilişkin oylamada kaybetmesinin ardından erken genel seçimlere gitme konusunda harekete geçti. 

Değerli metaller rafinerisi Heraeus Metals New York, gümüşün 2019 yılının sonunda ons başına 21 dolara yükselebileceği tahmininde bulunurken, BNP Paribas SA, altının 2020'nin ilk çeyreğinde ortalama 1,600 doların üzerinde seyredebileceğini öngördü. 

Spot gümüş yüzde 1.7 yükselerek ons başına 19.5917 dolar ile Eylül 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Londra saati ile 07:31'de 19.3179 dolar seviyesine geldi.

Spot altın yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,538.06 dolara indi.

Altın/gümüş rasyosu son bir yılın en düşük seviyesine indi.

Diğer değerli metallerden, platin yüzde 1.4 yükselerek ons başına 971.63 dolar ile Mart 2018'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, palladyum yüzde 0.2 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü. 

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Altın fiyatlarındaki keskin yükselişle birlikte, gümüşte de alternatif alımlar görüyoruz," dedi ve "Her iki metal pozitif korelasyona sahip ve gümüş çok daha ucuz" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'de ISM'in Salı günü açıkladığı imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında 49.1'e düşerek, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahmininden kötü bir seviyede gerçekleşti.

*Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD ekonomisinin açık bir şekilde artan risklere karşın "göreceli olarak güçlü" kaldığını ve buna bağlı olarak, merkez bankasının bu ayki toplantıda faiz artırımına gitme ihtiyacında olması konusunda ikna olmadığını söyledi. 

*Piyasalarda dikkatler Fed yetkililerinin yapacağı açıklamalarda olacak. New York Fed Başkanı John Williams Çarşamba günü ve Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü konuşacak.

*ABD'de Ağustos tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak.

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle 10.9 ton yükselerek 2,465.3 ton ile Şubat 2013'ten beri en yüksek seviyesine tırmandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)