BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltın 2012'deki zirve noktasına dayandı----

Altın 2012'deki zirve noktasına dayandı

Altın 2012'deki zirve noktasına dayandı
22 Haziran 2020 - 10:57 www.finansgundem.com

Ölümcül korona virüsün olası ikinci dalgasının kısıtlamaları yeniden getireceği korkusu altının 2012’deki zirvesini tekrar görmesini sağladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın fiyatları, korona virüs salgınının ikinci dalgasına ilişkin endişeler ve Çin'in ulusal güvenlik yasası teklifinin detaylarını açıklamasının ardından Hong Kong'da artan belirsizlikle birlikte 2012'den bu yana en yüksek seviyesine doğru yöneldi.

Altın, ABD'nin Güneş Kuşağı olarak adlandırılan güney bölgesinde vaka sayısı artarken, Almanya'da virüsün yayılma oranının güçlenmesi ve Avustralya'nın nüfus bakımından ikinci en büyük eyaleti Victoria'nın vaka sayısının artması sonrası kontrolleri sıkılaştırmasından destek buluyor. Öte yandan, Çin, ulusal güvenlik yasası teklifinin Pekin'e Hong Kong'un hukuk sistemine hakim olma imkanı getireceğini teyit etti ve bu durum muhtemelen Çin ile ABD arasındaki gerilimi daha da artıracak.

Altın bu yıl, korona virüsten dolayı uygulamaya koyulan kısıtlamaların hasar verdiği küresel ekonomiye destek için hazırlanan daha önce görülmemiş büyüklükteki teşviklerden destek alarak yüzde 15 yükseldi. Metal ayrıca, altının 2,000 dolar ile rekor seviyelere yükseleceği tahmininde bulunan Goldman Sachs Group Inc. ve yatırımcıların düşük faiz ortamında altına yönelmelerini tavsiye eden JPMorgan Chase & Co. gibi kuruluşlardan gelen olumlu yorumlardan da faydalanmaya devam ediyor.

Pepperstone Ltd. araştırma stratejisti Sean MacLean, "Piyasalar son dönemde iyimser ve zayıf verileri fazla dikkate almayarak güçlü toparlanmaya oynuyorlar, ancak piyasaların gözardı etmemesi gereken bir şey var; ekonomiler yeniden tekliyor ve kapatmaların ikinci dalgasının gelme tehdidi sürüyor," dedi ve "Öte yandan Çin'in Hong Kong için ulusal güvenlik yasa teklifi var ve bu durum Trump yönetiminin tepkisini çekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Altın destekli Borsa fonlarındaki (ETF) toplam altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü yaklaşık 30 ton arttı. Bu girişin 23.1 tonluk kısmı, SPDR Gold Shares fonuna gitti ve bu, ton bazında son bir yılın en büyük girişini işaret ediyor.

Altın risk algısı ile birlikte sıkıştı

Bakır fiyatları, tedarik endişeleri nedeniyle arttı

Altın belirsizlik ortamından besleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)