BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 2 haftanın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu----

Altın 2 haftanın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu

Altın 2 haftanın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu
21 Mayıs 2019 - 16:51 www.finansgundem.com

Altın, doların kazançlarını artırmasıyla iki buçuk haftanın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu

Altın ABD – Çin ticaret savaşındaki son gelişmelerin doları desteklemesiyle iki haftanın düşüğüne yakın seviyelerde tutundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Huawei Technologies Co.'yu kara listeye alması sonrasında Pekin'in Avrupa Birliği (AB) büyükelçisi misilleme sinyali vermişti.

Citigroup Inc.'in bir raporunda ABD – Çin ticaret ilişkilerinin kötüleşmesi durumunda, Asya'daki talebin azalmasına rağmen altının yine de faydalanmayı sürdüreceği belirtildi. Citi analistlerine göre altının yükselişini sınırlayan esas unsur doların (Özellikle Mart ayından bu yana) kaydettiği beklenenden güçlü hareketi oldu.

Dolar Mayıs'ta art arda dördüncü aylık kazancına yöneliyor. ABD parası 2015 yılından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirebilir.

Bu hafta ABD'de açıklanacak konut satışları ve imalat sektörü verileri büyümenin hızına ilişkin ipucu verebilir. Fed'in 30 Nisan – 1 Mayıs toplantı tutanakları Çarşamba günü yayınlanacak.

Citi altında “nötr” beklentisini koruyor. Kurum, mevcut makro görünüm ve güçlü dolar ortamında yılın ikinci yarısı için ons başına 1,350 dolarlık tahminin “iyimser göründüğü” uyarısında bulundu.

Spot piyasada işlem gören altın, Singapur saatiyle 13:48'de yüzde 0.1 ekside ons başına 1,276.42 dolardan işlem gördü. Altın fiyatı Pazartesi günü 1,273.71 dolar ile 3 Mayıs'tan beri görülen en düşük gün içi seviyesini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)