BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAltın 1800 dolara emin adımlarla ilerliyor----

Altın 1800 dolara emin adımlarla ilerliyor

Altın 1800 dolara emin adımlarla ilerliyor
24 Haziran 2020 - 11:21 www.finansgundem.com

Korona virüsün tekrardan hortlamasıyla yatırımcılar güvenli liman olarak gördüğü altına yönelirken artan talep altının ons başına 1800 dolara emin adımlarla ilerlemesini sağlıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs vaka sayısının tekrardan artmaya başlamasıyla yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altına hücum ederken uzmanların direnç noktası olarak gördüğü ons başına 1800 dolar seviyesini kırılmaya çok yaklaştı.

Vadeli altın kontratları, ABD'de yeni Kovid-19 vakalarında ve pandemiye ilişkin diğer göstergelerde görülen güçlü artışla birlikte ralli yaparak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı yıl olan 2011'ın sonlarında gördüğü seviyenin sadece yüzde 1 uzağına geldi. Virüs salgınındaki hızlanma kent ve eyalet yetkililerini yeniden açılma planlarını yavaşlatma ya da tersine çevirmeyi düşünmeye yöneltti. ABD'nin salgın hastalıklar konusundaki en üst düzey yetkilisi Anthony Fauci, Salı günü yaptığı açıklamada, vaka sayılarında "rahatsız edici artış" gördüğü uyarısında bulundu.

Altın bu yıl, korona virüsten hasar gören ekonomilerini desteklemek için FED ve diğer merkez bankalarının faiz indirimine gitmeleri ve tüm dünyada hükümetlerin teşvik programları yoluyla piyasaya trilyonlarca dolar vermelerinin etkisi ile sıçrama yaptı. Para birimlerinin değer kaybetmesi ve enflasyonda olası sıçrama endişeleri ile birlikte, yatırımcılar altına değer koruma aracı olarak da yöneliyor. ABD'de reel faizlerin negatif bölgede olması ile birlikte, Goldman Sachs Group Inc.gibi bankalar şimdi aktının 12 ay içinde 2,000 dolar seviyelerine çıkarak rekor kıracağı tahmininde bulunuyor.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, "Kovid-19 vakalarındaki artış, altın vadelilerinde son dönemde görülen yükselişin temel nedeni," dedi ve "ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinde süregelen bir düşüş altın vadelilerine destek sağlayacak. Zira, faizler düştüğünde, altın faiz taşıyan yatırım araçlarına göre daha cazip hale geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ'den korona virüs açıklaması: Pandemi büyüyor

Morgan Stanley: Altın 1 yıl içinde yükselecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)