BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 1.300 doların altında dalgalanıyor----

Altın 1.300 doların altında dalgalanıyor

Altın 1.300 doların altında dalgalanıyor
11 Ekim 2013 - 08:36 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de borç limitinin artırılmasına ilişkin müzakerelerin sürmesi ile birlikte dalgalı bir seyir izliyor

Altın, ABD'li yasakoyucuların borç limitinin artırılması ve hükümetin kısmi kapanmasının sonlandırılması için müzakerelere devam etmesi ile birlikte 1,300 doların altında işlem görüyor ve kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
Spot altın yüzde 0.4 yükselip yüzde 0.3 düştükten sonra, Singapur saati ile 12:04'te, ons başına 1,292.15 dolar seviyesinde seyrediyordu. fiyatlar 1,281.10 dolar ile son bir haftanın en düşük seviyesini gördüğü dün itibariyle üç günlük sürede yüzde 2.7 değer kaybetti ve bu hafta yüzde 1.4 düştü.
ABD Başkanı Barack Obama, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin sunduğu borç limitini kısa vadeli artırma planı ne kabul ne de red etti ve her iki taraf da görüşmelerin devam edeceği taahhüdünde bulundu. Temerrütten kaçınma ve hükümetin kısmi kapanmasını sonlandırmaya yönelik bir anlaşma, ekonomiyi yeniden büyüme yoluna koyacak ve potansiyel olarak Fed'in varlık alımlarını azaltması için kapıyı açacak. Altın bu yıl, Fed2in varlık alımlarını yavaşlatabileceği endişesi ile yüzde 23 düştü.
Singapur'da UBS AG'nin refah yönetim biriminin emtia araştırma müdürü Dominic Schnider, "İnsanların çoğı ABD'deki sorunları çok kısa vadeli olarak algıladı," dedi ve Eğer ABD'nin anlaşmaya varamayacağını düşünüp altın alırsanız, risk alırsınız. Zira durum bir gecede değişebilir. Birçok kişi bunu yapmayacaktır" şeklinde görüş bildirdi.
SPDR Gold Trust
Bloomberg News'un anketine katılan 15 analist fiyatların gelecek hafta düşmesini, sekiz analist yükselmesini beklerken, dört analist nötr kaldı. Düşüş bekleyenlerin oranı 13 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 896.38 ton ile Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,292.20 dolara indi ve düşüşünü dördüncü güne taşıyarak, üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasına yakındı.
Spot gümüş fazla değişmeyerekons başına 21.682 dolarda kaldı. Platin yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,389.20 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.5 kazançla ons başına 710.40 dolara ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)