BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlternatif paket kabul edildi----

Alternatif paket kabul edildi

Alternatif paket kabul edildi
23 Mart 2013 - 11:25 www.finansgundem.com

Rum parlamentosu, Euro Bölgesi maliye bakanlarının kurtarma paketine alternatif olarak hazırlanan önlem paketini kabul etti

Rum Hükümeti'nin, Euro Bölgesi maliye bakanları ile mutabakata varılan kurtarma paketinin GKRY tarafından karşılanması kararlaştırılan 5,8 milyar euroluk açığın kapatılmasına yönelik hazırladığı alternatif önlem paketiyle ilgili 9 yasa tasarısından en önemli 3 tasarı parlamentoda geç saatlerde yapılan oylamada onaylandı.
Rum yönetiminin 56 sandalyeli parlamentosunun oy kullanan 28 üyesinden 26'sı pakete "evet", 2'si ise "hayır" dedi. 25 milletvekili ise oylamaya katılmadı.
Parlamentoda onaylanan tasarılar, ülkenin finans sisteminin desteklenmesi amacıyla kaynağı devlet kurumlarının gelirlerinden ve gönüllü katılımlardan sağlanacak bir dayanışma fonu oluşturulması, bankacılık sisteminin Avrupa formlarıyla uygun hale getirilmesi amacıyla Laiki Trapeza'nın "iyi banka" ve "kötü banka" olarak ikiye ayrılması ve "acil durumlarda" Rum Maliye Bakanı'na ve Merkez Bankası Müdürü'ne bankalardan büyük sermaye aktarımlarını kısıtlama yetkisi tanınmasını öngörüyor.
Mevduatlardaki kesintilerle ilgili tasarı
Rum bankalarındaki mevduatlarda yapılacak kesintilerle ilgili tasarının oylanması ise yarına kaldı.
Hükümeti destekleyen Demokratik Seferberlik Partisi (DISİ) Başkan Vekili Averof Neofitu, bankalardaki mevduatlarda yapılması planlanan kesintilerle ilgili hükümetin henüz kesin bir karara varmadığını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)