BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarAltcoin'ler teknik kesintilerle boğuşuyor----

Altcoin'ler teknik kesintilerle boğuşuyor

Altcoin'ler teknik kesintilerle boğuşuyor
15 Eylül 2021 - 14:52 www.finansgundem.com

Solana ve Arbitrum, geçtiğimiz gün yaşanan hizmet kesintileri nedeniyle gündem oldu.

Ethereum'un yükselen rakibi Solana (SOL), hizmet aksaması nedeniyle son 24 saat içerisinde yüzde 15 değer kaybetti.

Twitter hesabı Solana Status, 14 Eylül'de Solana'nın beta mainnet'inin 45 dakika boyunca aralıklı olarak istikrarsızlık yaşadığını duyurdu.

Solana Status, duyurudan altı saat sonra saniyede yürütülen işlem sayısının 400 bine fırladığı ve bu durumun ağda yoğunluk yaratarak hizmet aksamasına yol açtığını, bunun sonucunda ise ağın çatallanmaya başladığını açıkladı.

Solana mühendisleri ağda istikrarı yeniden sağlayamazken, doğrulayıcı topluluğu ağın yeniden başlatılmasını koordine etmeye karar verdi. Solana topluluğu, mevcut durumda ağın yeni bir sürümünü hazırlıyor ve konuyla ilgili yakında daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Söz konusu vaka Solana'ya olan güveni sarstı ve kripto paranın fiyatı 12 saat içinde yüzde 15 düşüş gösterdi. 9 Eylül'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 215 dolara ulaşan SOL, çeviri yayın saati itibarıyla 160 dolardan işlem görüyor.

14 Eylül'de hizmette aksama yaşayan tek kripto ağı Solana değil. Ethereum layer 2 ağı Arbitrum One da sıralayıcısının yaklaşık 45 dakika boyunca çevrimdışı olduğunu duyurdu.

Arbitrum One kullanıcı fonlarının herhangi bir risk altında olmadığını açıklarken, bu süreçte yeni işlem yapılamayacağını belirtti. Arbitrum One'ın geliştiricisi Offchain Labs, ağın hala beta sürümünde olduğunu ve ilk günlerde kesinti yaşanmasının mümkün olduğunu vurguladı.

Proje ekibi, sorunun Arbitrum'a kısa zaman zarfında büyük bir işlem yükü yüklenmesi nedeniyle sıralayıcının takılmasından kaynaklandığını açıkladı.

Kripto para madenciliğine bir darbe daha!

Bitcoin lobisi iş başında!

Bitcoin’in enerji tüketimi rekora gidiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)