BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarAltcoin biriktiren kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e geri döndü----

Altcoin biriktiren kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e geri döndü

Altcoin biriktiren kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e geri döndü
05 Ekim 2021 - 14:10 www.finansgundem.com

Kurumsal kripto iştahı altcoin'lerden Bitcoin yatırım ürünlerine kaydı.

Kurumsal yatırımcılar üç hafta üst üste Bitcoin (BTC) ürünlerine yatırımlarını devam ettirdi.

CoinShares tarafından yayımlanan Digital Asset Fund Flows Weekly (Haftalık Dijital Varlık Fonu Akışları) raporuna göre, BTC yatırım ürünlerine 27 Eylül ila 1 Ekim arasında 68,7 milyon dolar değerinde giriş gerçekleşti ve bu tutar haftalık risk yatırımında yüzde 36'lık bir artışa denk geliyor.

Eylül ayının başına kadar art arda sekiz hafta boyunca devam eden rekor çıkış sürecinden sonra art arda iki hafta boyunca dijital varlık ürünlerine girişler arttı ve bu akışa Bitcoin ürünleri öncülük etti. 

Dijital yatırım ürünlerine yönelik 90 milyon doları bulan girişler, kurumsal yatırımcıların dijital varlıklara destek vermeye devam etmesiyle birlikte, art arda yedi hafta boyunca yükseldi.

Kurumsal yatırımcılar ayrıca, toplam 20,2 milyon dolarlık girişle, önemli miktarda Ethereum (ETH) yatırım ürünü satın aldı. BTC ve ETH ürünleri sırasıyla yaklaşık yüzde 7,4 ve 3,2 değer kazandı.

Geçen hafta altcoin'ler için de farklı bir iştah söz konusuydu. Cardano (ADA) ve Solana (SOL) ürünlerine sırasıyla 1,1 milyon ve 700.000 dolar giriş yapılırken, Polkadot (DOT) ve Binance Coin (BNB) fonunun her biri 800.000 dolar eksildi. İçinde birden çok varlık bulunan fonlar minimum 1,9 milyon dolarlık giriş yaşadı.

Solana'ya yönelik kurumsal talep, beş hafta içinde en yüksek 38,9 milyon dolara kadar ulaştıktan sonra girişlerin yüzde 98 oranında düştüğü görüldü.

Temmuz ayındaki şiddetli geri çekilmenin ardından piyasaların toparlansa da CoinShares, geçen haftaki 2,4 milyar dolarlık işlem hacminin, 2021'in mayıs ortasındaki boğa döngüsünün yüksekliği sırasında haftalık olarak işlem gören 8,4 milyar dolarlık kurumsal kripto ürünlerine kıyasla düşük kaldığını vurguladı.

CoinShares'in tahminlerine göre, kurumsal varlık yöneticileri şu anda yönetimleri altındaki birleşik varlıkları (AUM) toplamda 57,1 milyar dolar değerinde. Haftalık artış yüzde 8,5 civarında.

Sektörün toplam AUM'sinin yüzde 71'ine denk gelen Grayscale ise, toplam 41,1 milyar dolarlık yatırımla sektöre hakim olmaya devam ediyor. CoinShares XBT ve Purpose fonları, sırasıyla 2,2 milyar ve 2,1 milyar dolar değerinde AUM elde ederek ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

(Cointelegraph.com)BRIAN QUARMBY

Kripto ve blokzincir yatırımcıların odağında

 

İzmir'de kripto para madenciliği operasyonu

 

Kripto oyun çılgınlığı yükselişte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)