BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltay'da testler tamam----

Altay'da testler tamam

Altay'da testler tamam
10 Ocak 2016 - 07:01 www.finansgundem.com

Milli tankta geri sayım başladı... Seri üretim için planlar netleşiyor...

Türkiye’nin ilk milli ana muharebe tankı Altay’ın bu yıl içerisinde kabul testlerinin tamamlanması ve seri üretim için gerekli planlamaların netleştirilmesi planlanıyor.Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen Otokar AŞ’nin ana, Aselsan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), ROKETSAN ve ROTEM’in alt yükleniciliğinde yürütülen projede üretilen prototiplerin hareket kabiliyetlerinin test edilmesi ve mükemmelleştirilmesine yönelik bir dizi çalışma yürütüldü.

Kalifikasyon testleri tamam
Altay Projesi sistem kalifikasyon ve kabul testleri eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Geçen yıl sistem kalifikasyon testleri büyük oranda tamamlandı. Yıl boyunca mevcut prototiplerle yönelik dayanıklılık testleri gerçekleştirildi. Tankın seri üretimine yönelik teklife çağrı dosyası da geçen yıl yayımlanarak ilgili firmalarla paylaşıldı. Altay’ın yeni nesil tankların en iyilerinden biri olacağı ifade ediliyor. Altay Tankı için yerli güç grubu geliştirilmesine yönelik çalışmalar da Tümosan tarafından yürütülüyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında imzalanan 54 milyon euro’luk sözleşme doğrultusunda Altay Tankı için yaklaşan antitank roketleri ve füzeleri tespit ederek havada imha edecek Aktif Koruma Sistemi (AKKOR) geliştirilecek. (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)