BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAltan kardeşlere subliminal* mesaj gözaltısı----

Altan kardeşlere subliminal* mesaj gözaltısı

Altan kardeşlere subliminal* mesaj gözaltısı
11 Eylül 2016 - 03:16 www.finansgundem.com

Altan kardeşler Can Erzincan TV’de yayınlanan programda, ‘darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları’ iddiasıyla gözaltına alındı

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, darbe girişiminden bir gün önce Can Erzincan TV’de yayınlanan programda, ‘darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları’ iddiasıyla gözaltına alındı. Ahmet Altan, programda “Türkiye’de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Erdoğan bugün aynı kararları vererek o yolları teker teker açıyor” demişti.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayınları durdurulan Can Erzincan TV’de Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın sunduğu Özgür Düşünce isimli programa 14 Temmuz’da Ahmet Altan konuk olarak katıldı.
Altan, programda “Türkiye’de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise, Erdoğan bugün aynı kararları vererek o yolları teker teker açıyor” ve “Öyle bir anlatıyorlar ki, Erdoğan sanki hayatı boyunca burada kalacak. Erdoğan iki sene sonra gidecek” dedi. Mehmet Altan ise “Türkiye Devleti’nin içinde de muhtemelen bütün bu gelişmeleri dış dünyadan daha fazla belgeleyen, izleyen bir başka da yapı var. Yani onun ne zaman torbadan yüzünü çıkartacağı ve nasıl çıkacağı da belli değil” diye konuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın programla ilgili soruşturması kapsamında Terörle Mücadele ekipleri dün sabah Altan kardeşleri, evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına aldı. Altan kardeşler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. FETÖ soruşturmasında tutuklu olan Ilıcak’ın da ifadesinin alınacağı belirtildi.
‘HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİLER’
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, yakalama talimatında özetle şöyle dedi: “Şüpheliler Ayşe Nazlı Ilıcak ve Mehmet Hasan Altan’ın hazırlayıp sundukları Özgür Düşünce isimli programa katılan şüpheli Ahmet Hüsrev Altan ile birlikte darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ve Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettikleri, darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri, darbe girişimini terör örgütünce fikir ve eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bunu bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek biçimde beyan etmelerinin mümkün olamayacağı, hiçbir demokratik düzende darbe girişimini desteklemenin veya darbeyle seçilmiş hükümeti tehdit etmenin basın veya ifade hürriyetiyle açıklanamayacağı, bu şekilde darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensubu bir kısım asker şahıslarla birlikte iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddia ve isnadıyla...”
SANEM ALTAN: ÜZÜLMEK ALTAN GENİ İÇİN PEK MÜMKÜN DEĞİL
Yazar Ahmet Altan’ın gazeteci kızı Sanem Altan, gözaltılarla ilgili görüşlerini Twitter’daki hesabından attığı mesajda paylaştı. Altan mesajında, “Demokrasi yolunda böyle şeylere şaşırmak, üzülmek Altan geni için pek mümkün değil” yazdı.
ORHAN PAMUK: KINIYORUM, AYIPLIYORUM
NOBEL ödüllü yazar Orhan Pamuk, Altan kardeşlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Pamuk’un açıklaması şöyle: “Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın gözaltına alınmasını kınıyorum, ayıplıyorum. Hükümeti biraz eleştiren herkes bir bahaneyle ve hukuktan çok kin ve sindirme duygularıyla hapse tıkılıyor. Hızla bir korku devleti oluyor demokrasiden uzaklaşıyoruz. Aslı Erdoğan, Nazlı Ilıcak, Nuriye Akman, Necmiye Alpay, Şahin Alpay tıpkı Ahmet Altan ve Mehmet Altan gibi bu ülkede tanınan, sevilen ve halkın fikirlerini merak ettiği yazarlardır. Bütün bu yazarlar bir an önce salıvermeli, yargılanacaklarsa gözaltına alınmadan yargılanmalıdırlar. Ülkemin geldiği yer konusunda öfkeli ve çok üzgünüm. Bu duyarsız ve acımasız uygulamaların Türkiye’yi dünyaya çok kötü gösterdiğinden emin olabilirsiniz.”
(* Bilinçaltı mesajı. İnsan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere hazırlanmış işaret ya da mesaj. ) Çetin Aydın / Hürriyet

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)