BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAlp Sivrioğlu ING Bank'tan ayrıldı----

Alp Sivrioğlu ING Bank'tan ayrıldı

Alp Sivrioğlu ING Bank'tan ayrıldı
21 Ocak 2016 - 10:11 www.finansgundem.com

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Alp Sivrioğlu, 31 Ocak itibarıyla görevinden ayrılıyor

Mali Kontrol ve Aktif Pasif Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Alp Sivrioğlu, ING Grubu içinde farklı kariyer fırsatlarını değerlendirmek üzere, 31 Ocak 2016 tarihi itibariyle istifaen görevinden ayrılacak.

ING Bank Türkiye’de “Mali Kontrol ve Aktif Pasif Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı” olarak görev yapan Alp Sivrioğlu, ING Hollanda'ya 1 Şubat 2016 tarihi itibarıyla “Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” (CFO) ve Yönetim Takımı Üyesi olarak terfien atanacaktır. 

2004 yılında Genel Müdür’e bağlı “Mali Kontrol Grup Başkanı” olarak Oyakbank’a katılan Alp Sivrioğlu, 2008 yılında, “Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı” unvanıyla kariyerine devam etmiştir. 2007 yılında ING’nin Oyakbank’ı satın alması sürecinde önemli sorumluluklar alan Sivrioğlu, sonrasında Türkiye’nin finansal raporlama süreçlerinin ING Grubu standartlarına uyum çalışmalarına başarıyla liderlik etmiştir. Eylül 2012 tarihinden itibaren Aktif Pasif Yönetimi Grubu’nun da yönetim sorumluluğunu üstlenerek, bu yeni yapının altyapı ve yönetimsel süreçlerinin geliştirilmesini sağlamıştır.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, atamayla ilgili olarak, “Alp Sivrioğlu’nun ING Bank Türkiye’de gösterdiği başarılı performans, kendisine Avrupa’da çok önemli bir pozisyon kazandırmıştır. ING’nin anavatanı olan Hollanda’ya bu seviyede atanan ilk yabancı üst düzey yönetici olarak; CFO’muz Alp Sivrioğlu’nu göndermekten ING Bank çalışanları olarak hepimiz çok gurur duyuyoruz. 

Kendisinin üstlendiği önemli görev, Türkiye’den Avrupa’ya insan kaynağı ihracımızda çok önemli bir adımdır. Üst yönetim seviyesindeki yurtdışı atamalara yönelik Alp’in açtığı bu yolu birçok arkadaşımızın takip edeceğine gönülden inanıyorum. Son iki yıl içerisinde, ING Bank Türkiye’den yurtdışına atanan yönetici sayımızın yükselmesi bunun en büyük göstergesidir.” dedi.

Mali Kontrol ve Aktif Pasif Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Alp Sivrioğlu, ING Grubu içinde farklı kariyer fırsatlarını değerlendirmek üzere, 31 Ocak 2016 tarihi itibariyle istifaen görevinden ayrılacak. ING Bank ayrılık haberini KAP'a yaptığı açıklama ile duyurdu.

ALP SİVRİOĞLU KİMDİR?

Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Genel Muhasebe Grubu, Yönetim Raporlaması ve Bütçe Grubu, Finansal Raporlama Grubu, Gider Yönetimi Grubu, Uluslar arası Yönetim Raporlaması ve Raporlama Projeleri Bölümü Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Alp Sivrioğlu, denetim firması ve özel bir bankada çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2004 yılında Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı olarak ING Bank'ta göreve başlamıştı. Sivrioğlu, 31 Ocak 2016 tarihi itibariyle istifaen görevinden ayrılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Ünsal21 Ocak 2016 15:05

    Gömlek değişir gibi personel değişiyor.O bankada başarılı olabildiysen dünyanın her yerinde iş bulabilirsin

  • seçil refik21 Ocak 2016 13:07

    Ülkemiz adına bu kadar gurur verici bir terfi, bir görev degisikliğini veriş sekliniz, iyi niyet sınırlarının dısındadır. Alp Siviroglu, sizinle basın bülteninde de paylastıgımız gibi, ING'nin en büyük ülkesi ve anavatanı olan Hollanda'da, CFO ve yönetim takımının bir parcası olarak terfien yeni rolüne atanmıstır.Alkışlanması ve gurur duyulması gereken bir terfidir. sizi bu artniyetli baslıgınızdan dolayı kınıyorum.