BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlp Gürkan hakkında yakalama kararına ret ----

Alp Gürkan hakkında yakalama kararına ret

Alp Gürkan hakkında yakalama kararına ret
21 Mayıs 2014 - 12:26 www.finansgundem.com

Mahkeme Soma faciasından sorumlu tutulan Alp Gürkan hakkındaki yakalama kararını reddetti

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ettiği ancak bu talebin mahkemece reddedildiği öğrenildi. Akhisar Cumhuriyet Başvaclığınca yürütülen soruşturmada, delillerin toplanmasına devam ediliyor.

Bilirkişi ön raporu doğrultusunda ilk aşamada 39 şüphelinin belirlendiği ve 3 kişinin olayda vefat etmesi nedeniyle 36 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 8'inin mahkemece tutuklandığı soruşturmada, Akhisar Cumhuriyet Savcılığının Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında da yakalama kararı çıkarılması için nöbetçi mahkemeye başvurduğu ancak mahkemenin bilirkişi ön raporunda, "Gürkan'ın kusurlu olduğunu gösterir bilgi yer almadığı" gerekçesiyle bu talebi reddettiği öğrenildi.Soruşturmada bugüne kadar gözaltına alınan 36 şüpheliden 8'i tutuklanmış, 9'u hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 11'i savcılıkça, 8'i ise mahkemece serbest bırakılmıştı. Bu arada bazı işçiler ve yakınları tarafından Soma Adliye binası önünde başlatılan oturma eylemi bugün de sürdürüldü.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sıtkı21 Mayıs 2014 16:34

    bu adamın tüm mal varlığına el konulup satılmalı o ölenlerin ailelerine verilmeli.bu adamda fakir olmalı bir köşede ölmeli.buda diğerlerine örnek olmalı

  • Adalet21 Mayıs 2014 13:38

    Türkiye'de adalet sadece garibanlara karşı çalışır. Büyük Hırsızlara karşı bizim ülkemizde kanun sökmez. Bu kadar canın hesabı öbür dünyaya kaldı..