BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'yı şoke eden Amerikan şirketi: Apple----

Almanya'yı şoke eden Amerikan şirketi: Apple

Almanya'yı şoke eden Amerikan şirketi: Apple
29 Ocak 2020 - 09:51 www.finansgundem.com

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Alman DAX endeksinin toplam değeri Apple şirketini aşamadı. Alman şirketleri teknoloji trenini kaçırdıklarını itiraf ediyorlar.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman endüstrisi teknoloji devi Apple'ın gerisinde kalmanın telaşı içerisinde. Volkswagen gibi dünyaca ünlü endüstri devlerini de içeren Almanya'nın 30 en büyük şirketinin toplam değeri teknoloji devi Apple'ın gerisinde kaldı. 

Steve Jobs, Eylül 1997’de bilgisayar üreticisi Apple’ın başına geçtiğinde şirketin piyasa değeri 3 milyar dolardı. Bu değerle o zamanlar Avrupa’nın en büyük endüstri şirketi olan Siemens’in onda biri büyüklüğündeydi. Bugüne geldiğimizde Apple’ın 1.35 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Almanya’nın 30 en büyük şirketini içeren DAX endeksinin tamamından daha değerli olduğu görünüyor.

Bu durum Avrupa’nın en büyük ekonomisinin 21. yüzyılın teknoloji devleri karşısında yetersiz kalmasının göstergesi. Bir önceki yüzyıla damgasını vuran endüstri devi Almanya’nın büyük teknoloji şirketleriyle rekabet edemeyen bir devlet haline geliyor. Araba üreticisi Volkwahen, sigorta şirketi Allianz, lojistik şirketi DHL gibi büyük şirketleri içeren DAX endeksi son 12 ayda %22 yükselerek rekor seviyeye ulaşsa da Apple karşısında adeta önceki yüzyılın dinazoru haline dönüşmüş durumda.

ING Almanya’nın baş ekonomisti Carsten Brzeski’nin ifadelerine göre büyük resime bakıldığında Almanya 21. yüzyılı domine eden teknoloji tirenini kaçırdı. “Bir sonraki 20 yıl e ticaret, şeylerin interneti ve yapay zekâ tarafından yönlendirilecek” diyen Brzeski “Tüm bunlar düşünüldüğünde, Almanya geride kaldı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)