BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın yeni başbakanı SPD'li Olaf Scholz----

Almanya'nın yeni başbakanı SPD'li Olaf Scholz

Almanya'nın yeni başbakanı SPD'li Olaf Scholz
24 Kasım 2021 - 17:38 www.finansgundem.com

Almanya’da iki aydır devam eden koalisyon görüşmelerinin ardından SPD, Yeşiller ve FDP partileri arasında üçlü bir koalisyonda uzlaşıldığı duyuruldu. 16 yıldır görevde bulunan Başbakan Angela Merkel'in koltuğuna Olaf Scholz geliyor.

Yeni bir merkez sol koalisyon kurulan Almanya’da 16 yıldır görevde bulunan Başbakan Angela Merkel'in koltuğuna Olaf Scholz geliyor. İki aydır devam eden koalisyon görüşmelerinin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Özgür Demokrat Parti (FDP) arasında üçlü bir koalisyonda uzlaşıldığı duyuruldu.

İş dünyası yanlısı Özgür Demokrat Parti Başkanı Christian Lindner, Scholz’un ayrıldığı maliye bakanlığı koltuğuna geliyor. Yeşiller partisinin eş başkanları Annalena Baerbock ve Robert Habeck sırasıyla dışişleri bakanlığı ve ekonomi ve iklim bakanlığı görevlerine gelecek. 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerden 59 gün sonra, partilerin kırmızı-sarı-yeşil renklerinden dolayı kamuoyunda “Trafik Işığı” adı da verilen koalisyonda partiler Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın daha yeşil ve daha dijital bir ekonomiye doğru modernizasyonunu vaat ediyor.(Dünya)

Almanya'da 'trafik lambası koalisyonunun' protokolü açıklanacak

 

Almanya Federal Meclis'ne Türk kökenli başkanvekili

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Niche24 Kasım 2021 17:50

    Keşke süper güç Almanyanın başında yine Merkel gibi biri gelse idi o gerçek bir dünya lideri idi Tanrının insanlığa seçtiği herzaman çok aranır