BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya’nın Rusya’ya ihracatında büyük düşüş----

Almanya’nın Rusya’ya ihracatında büyük düşüş

Almanya’nın Rusya’ya ihracatında büyük düşüş
23 Kasım 2022 - 14:47 www.finansgundem.com

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Almanya'nın Rusya'ya ihracatı yüzde 59 düşüş gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Batılı ülkelerin yaptırım kararlarını en sert uygulayan ülkelerin başında Almanya geliyor. Bu bağlamda Almanya’nın ekim ayında Rusya’ya ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59,2 düşüşle 1 milyar euro olarak gerçekleşti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Ekim 2022 ihracat verilerine göre Rusya’nın Almanya’nın AB dışı ithalatta 12’inci sırada yer aldığını bildirirken, şubat ayında Ukrayna’daki askeri operasyon öncesi Rusya’nın beşinci sırada yer aldığını hatırlattı.

Şubat ayı sonrası açıklama yapan Destatis, Almanya’dan Rusya’ya yapılan ihracatın yaptırımlar nedeniyle mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 62,3 düşerek 900 milyon euro ile son 20 yılın en düşük rakamlarına ulaştığını bildirmişti.

Bununla birlikte Almanya’dan Çin’e yapılan ihracatın ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 düşüş gösterdiğine de dikkat çekilirken, Ekim 2022’de Çin’e gerçekleştirilen ihracat hacminin 8,6 milyar euroya gerilediği bildirildi.

Uzmanlar, Çin ile ticaret hacimlerindeki düşüşün Pekin’in koronavirüs pandemisiyle mücadeledeki katı rotası nedeniyle hala karmaşık olduğunu vurguladı.

Rusya'ya yaptırımların süresi uzatıldı

 

Rusya'ya yaptırımlar işsizliği artırıyor

 

AB'den Rusya'ya yaptırım sinyali

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)