BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAlmanya'nın doktor açığını Türkler kapatıyor----

Almanya'nın doktor açığını Türkler kapatıyor

Almanya'nın doktor açığını Türkler kapatıyor
07 Ekim 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

Almanya’nın 15 bin doktor açığı bulunuyordu. Türk doktorlar bu açığı kapatmada büyük etken oldu. Son 10 yılda ülkeye gelen ve birçoğu uzman olan Türk doktor sayısı 7 bin 500’ü aşmış durumda.

Almanya'da 2022 yılı başına kadar 15 bin olarak açıklanan ‘doktor açığını’ Türkler kapatmaya başladı. Türkiye'den Alman hastanelerine başvurup ‘doktorluk yetki belgesi (approbation)’ alan doktorların sayısı 7 bin 500'e ulaştı.

Sputnik’in yaptığı habere göre, Almanya'ya geçen yıl bin 500'ün üzerinde doktor giderken, 2022 yılında bu sayıya şimdiden ulaşıldı. Son iki yıl içerisinde giden Türk doktorların çoğunun da uzman olduğu öğrenildi. Uzman doktorların sadece hastanelerde iş bulmak için gelmediği, aynı zamanda muayenehane de açtığı belirtildi. Almanya'nın birçok kentinde, Türk göz doktorları, Türk ortopedistler, diğer uzmanlar kendi kliniklerinde çalışıyor. Almanca öğrenerek giden Türk doktorların hastalarının çoğunun ise Almanlar’dan oluştuğu aktarıldı.

Almanya'da bir Türk doktor yılda ortalama 90 bin euro brüt maaş alabiliyor. Uzman olmayanlar için bu rakam 75- 80 bin Euro arasında değişiyor.

Türkiye'den giden doktorlar, “Kendimizi buraya zor attık” derken, en çok Türkiye'deki çalışma koşulları, düşük gelir ve sağlık çalışanlarına karşı kötü davranışlardan şikayet ediyor. Çocuklarını eğitememek ya da daha iyi yaşam koşulları nedeniyle Almanya'yı tercih edenlerin sayısı her geçen gün artarken, Türk doktorların ikinci olarak seçtiği ülke ise İsviçre oldu.

19 yıldır hastalığı teşhis edilemiyordu: Tanı Türk doktorlarından geldi!

 

Atama kurasına başvuran doktor sayısı 7 bini aştı

 

Doktora hakaret etti: 7 bin 80 lira para cezası yedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)